Zwembad IJsselslag blijft obstinaat en sleept zwemvereniging De IJsselmeeuwen voor het gerecht
Het zwembad.

Zwembad IJsselslag blijft obstinaat en sleept zwemvereniging De IJsselmeeuwen voor het gerecht

De zwem- en waterpolovereniging de IJsselmeeuwen moet woensdag in de rechtbank van Zutphen verschijnen. Stichting Sportaccommodatie Zutphen (SSAZ), de beheerder van zwembad de IJsselslag, sleept ze voor de rechter. 

"Wij willen ons bezig houden met zwemmen en niet met voor het gerecht staan"
Robby van den Broek

Robby van den Broek, voorzitter van de IJsselmeeuwen: "We hebben inderdaad een deurwaarder op de stoep gehad. Dit hadden we niet verwacht, wij willen ons bezig houden met zwemmen en niet met voor het gerecht staan." De relatie tussen het zwembad en de vereniging is al lange tijd slecht. "Ik wil er met een goed gesprek uit zien te komen. Maar dat dat geen optie is is nu al helemaal duidelijk." 

De IJsselslag heeft nog 23.000 euro tegoed van de zwemclub, die de hoofdhuurder is van het zwembad. Daarom is er een dagvaarding uitgegaan door een gerechtsdeurwaarder. 

"Wie er ook gelijk krijg woensdag, er is geen winnaar."
Robby van den Broek

Ruzie

"Sinds wij vorige winter de GGD gebeld hebben (waar door een gezondheidsprobleem duidelijk werd, red.) is het alleen maar slechter geworden. Nu gaan ze zelfs zover om ons voor het gerecht te slepen. Het is te zot voor woorden" aldus van den Broek. Ditmaal gaat de ruzie nogsteeds over het contract, waarin staat dat de club 'klusjes en bardiensten' moet draaien voor korting op de huurprijs. Volgens de IJsselslag komen de IJsselmeeuwen die verplichtingen niet na. De club zelf geeft aan de kans daarvoor niet te krijgen. "We willen maar al te graag achter de bar staan. We hebben onze mensen zelfs ervoor opgeleid. Alleen is het probleem dat we de gelegenheid niet krijgen, we worden niet ingepland, er staat gewoon altijd een medewerker van de IJsselslag" vertelde de IJsselmeeuwen-voorzitter eerder.

Naast het slepende conflict zit ook SSAZ in moeilijk vaarwater. De financiële situatie is niet al te best en de politiek kijkt kritisch toe. Daarnaast is het zwembad niet populair, mede vanwege het ontbreken van recreatiemogelijkheden.

Woensdag is het kort geding tussen de club en het zwembad. Van den Broek: "Ik ben wel blij dat er een onafhankelijke partij naar gaat kijken. Wel is er voor beide partijen veel schade. Wie er ook gelijk krijg woensdag, er is geen winnaar. Verder lijkt het mij verstandig om niks te zeggen totdat de zaak besproken is." 

Het zwembad bestuur is niet bereikbaar voor commentaar. "Dat is voor mij erg herkenbaar" reageert van den Broek daarop. 

Er is al een hoop gebeurt rondom dit omstreden zwembad. In de onderstaande tijdlijn hebben we dat op een rij gezet.

Tijdlijn

 

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.