Zwembad de IJsselslag weer open na uitgebreid onderzoek

Zwembad de IJsselslag weer open na uitgebreid onderzoek

De gemeente Zutphen heeft in overleg met de GGD besloten dat zwembad de IJsselslag vanaf woensdag weer open gaat voor alle activiteiten. Op 13 januari werd het bad tijdelijk gesloten na melding van gezondheidsklachten door verschillende gebruikers.

TNO heeft in opdracht van de gemeente een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. De GGD is op de hoogte gesteld van de uitkomsten. Op basis hiervan heeft de GGD een gezondheidsadvies uitgebracht. Dit advies heeft het college doen besluiten het zwembad weer te openen.

Onderzoek TNO
Uit het technisch onderzoek en de data-analyse blijkt dat de aanvoer van verse lucht in het zwembad onvoldoende is geweest. Hierdoor ontstaat er een ophoping van desinfectie bijproducten (waaronder trichlooramine) in de lucht. Hiervoor zijn vier aanwijsbare oorzaken gevonden door TNO, waarbij tevens aanbevelingen worden gedaan om dit aan te passen. 

De waterkwaliteit voldoet aan zowel de huidige wettelijke normen als aan de advieswaarden die zijn opgesteld door het RIVM. De uitslagen zijn met het zwembadbestuur gedeeld. De conclusies en aanbevelingen van TNO worden overgenomen. Daarnaast wordt het personeel actief betrokken bij het benaderen van bezoekers om te monitoren of de getroffen maatregelen het gewenste effect hebben. 

 

 

Lees ook: 
TNO: 14 februari uitslag onderzoek zwembad de IJsselslag

Zwembad IJsselslag preventief gesloten na gezondheidsklachten

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.