Zwembad de IJsselslag probeert zwemvereniging IJsselmeeuwen de nek om te draaien

Zwembad de IJsselslag probeert zwemvereniging IJsselmeeuwen de nek om te draaien

Zwembad de IJsselslag in Zutphen probeert zwemvereniging De IJsselmeeuwen de nek op te draaien. En daarbij ook die van hunzelf. Dit door de IJsselmeeuwen niet langer op zaterdagochtend gebruik te laten maken van het zwembad. 

Brief
In een brief aan de IJsselmeeuwen meldt de IJsselslag dat door “economische redenen” de vereniging geen gebruik meer kan maken van het bad op zaterdagochtend. Robby van den Broek, voorzitter van de IJsselmeeuwen: “Wat er vervolgens gebeurd is, is dat de IJsselslag zelf een zwemschool wil gaan opzetten. En het bad daarvoor wil gebruiken op zaterdagochtend.” Van den Broek vindt dat een uiterst domme zet: “Wij werken samen met Akwaak (een andere zwemvereniging in de buurt, red.) en daarmee hebben wij 80% van de lokale zwemlesmarkt in handen.” 

"Men kijkt er naar en laat het gemeenschapsgeld gewoon over de balk smijten"
Robby van den Broek

Op zaterdagochtend zwemmen er veel kinderen van de IJsselmeeuwen in het bad: “Zaterdagochtend is een geliefde sport- en zwemochtend. Op termijn is dit voor de vereniging echt een doodsteek. Kinderen hebben of zwemles, of ze blijven na het behalen van hun diploma hangen bij de club. Als je de deur dichtgooit loopt dit voor beide partijen niet goed af.”

Dat ze expres de IJsselmeeuwen de nek om willen draaien weet van den Broek niet: “Het kan zijn dat ze het niet door hebben. Misschien dat het dommigheid is.”

'Te veel ophef'
Bestuursvoorzitter Rik Rook, van de Stichting Sportaccommodaties Zutphen die over het zwembad gaat, vindt dat er te veel ophef gemaakt wordt. “De brief is enkel een uitnodiging voor een over leg om het vlekkenplan in te vullen (planning, red.). Daarbij hebben we gemeld dat de IJsselslag mogelijk in het seizoen 2018-2019 zelf de zaterdagochtend wil benutten.” Maar ook dat is volgens Rook nog niet zeker: “Er moet dan wel animo zijn voor de activiteiten die het zwembad wil aanbieden. Het is ook alleen maar een mededeling.”

Politiek doet handen omhoog
Waar van den Broek ook mee zit is de input van de politiek: “Ik heb deze kwestie neergelegd bij de wethouder die erover gaat. Zij doet haar handen omhoog. En vertelt dat de aangestelde stichting daar over gaat. Ik vind het slecht dat de politiek niet ingrijpt. Men kijkt er naar en laat het gemeenschapsgeld gewoon over de balk smijten.”

"Het wordt langzaam een soap"
Robby van den Broek

Eerder waren de IJsselmeeuwen ook al in conflict met de IJsselslag. Dit door andere afspraken die niet goed gemaakt waren. “Het wordt langzaam een soap. Ik vind dat heel triest.”

De IJsselmeeuwen wachten de bespreking van 19 juni af. “Ze moeten het volgens het contract goed onderbouwen. En dat hebben ze nog niet gedaan.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.