Burgerbelang wil snelle aanpak problemen de IJsselslag

Burgerbelang wil snelle aanpak problemen de IJsselslag

Burgerbelang maakt zich zorgen over zwembad de IJsselslag in Zutphen. Onlangs werd bekend dat het zwembad het vorige boekjaar heeft afgesloten met een verlies van 88.000 euro. Ook verantwoordelijk wethouder Coby Pennings gaf aan zich zorgen te maken. De partij vindt het onwenselijk dat de oplossing voor de problematiek wordt 'opgehouden' door het twee maanden durende zomerreces.

Daarom wil de fractie ook tussentijds op de hoogte gehouden worden van de problemen bij het zwembad. Hiervoor hebben zij schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Zorgen

"De relatie tussen de IJsselslag en haar grootste huurder, zwemvereniging De IJsselmeeuwen, is al langere tijd verstoord. Wat is de status van de samenwerking op dit moment?" is een van de vragen. Ook willen de raadsleden weten of het college ook de zorgen deelt over de 'somberheid' van de zwemgelegenheid. Vertrouwen in de huidige exploitant is er niet, blijkt wel uit de laatste vraag: "Is er een scenario denkbaar waarbij het zwembad overgedragen wordt aan een andere of nieuwe exploitant met een nieuwe opdracht van het gemeentebestuur? Zo nee, wat zijn hiertegen de bezwaren? Zo ja, wat zijn hiervan volgens het college de mogelijkheden?"

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.