Gemeente trekt handen af van zwembadruzie
Zwembad de IJsselslag in Zutphen.

Gemeente trekt handen af van zwembadruzie

De gemeente Zutphen bemoeit zich niet meer met de ruzie tussen de besturen van de IJsselslag en de IJsselmeeuwen. Dat liet wethouder Coby Pennings woensdagochtend weten na aanleiding van vragen over de stand van zaken.

“Het conflict is iets tussen de besturen. De gemeente zit naar niet tussen” zei ze. Echter liet het bestuur van de IJsselslag eerder iets anders merken. “Communicatie gaat via de gemeente. De wethouder ondersteund ons” aldus bestuurslid Harry de Jong eerder tegen een van onze journalisten. De ruzie is nog niet voorbij, wel is er een tijdelijke oplossing.

Pennings liet later weten dat de 'ruzie', wat zij liever geen ruzie noemt, wel in de gaten te houden en te willen ondersteunen. "Maar het blijft nog altijd een verschil tussen de IJsselslag en de IJsselmeeuwen. De gemeente staat op de achtergrond."

Toezicht
De oorzaak van het conflict is een discussie over wie er toezicht moet houden bij de zwemlessen van de IJsselmeeuwen. Het liep uit de hand toen een grote groep kinderen werd geweigerd toen ze zwemles zouden hebben.

 

 

Lees ook: Het hele dossier over het conflict

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.