Diverse onderzoeken bij Zwembad IJsselslag na preventieve sluiting

Diverse onderzoeken bij Zwembad IJsselslag na preventieve sluiting

ZUTPHEN - De De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) is bezig met technisch (gebouw, leidingen, installaties) en chemisch (water en lucht) onderzoek in Zwembad de IJsselslag. Het bad werd begin januari preventief gesloten na gezondheidsklachten van zwemmers. Er kwamen klachten binnen over misselijkheid en waterratten die last kregen van de luchtwegen.

Simulatie
Vorige week zijn er monsters genomen van het water en de lucht in het zwembad die deze week worden onderzocht. Daarnaast wordt er volgende week een ’simulatie’ uitgevoerd in het laboratorium; hierbij wordt zwembadwater nagemaakt. Met ’organische stoffen’ zoals urine ,zweet en haren wordt het water in beweging gebracht. Zo kan TNO meten welke chemische reactie ontstaat. De uitslagen van de onderzoeken worden begin februari verwacht.

Tijdelijke locatie
De gemeente Zutphen heeft samen met de besturen van zwembad de IJsselslag en de IJsselmeeuwen intensief samengewerkt zodat de zwem activiteiten op een andere locatie door kunnen gaan. Alle zwemlessen zijn voorlopig in het zwembad van Hotel Inntel en dat van Sutfene.

Het zwembad hoopt zo snel mogelijk weer open te gaan. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.