Aanpassing klimaatinstallatie Zutphens stadhuis duurt langer door foutieve tekeningen
De witte kast op het stadhuis.

Aanpassing klimaatinstallatie Zutphens stadhuis duurt langer door foutieve tekeningen

De aanpassing van de klimaatinstallatie die op het dak van het Zutphense stadhuis staat, kan pas volgend jaar gebeuren. Door een fout in oude bouwtekeningen moeten de plannen aangepast worden, wat meer tijd kost.

Tijdens de voorbereidingen werd duidelijk dat de staalconstructie van het stadhuis afwijkt van de bouwvergunning uit 1997, bouwtekeningen en wijzigingen die in het archief bekend zijn. Nadat een constructeur uitgebreid onderzoek heeft gedaan bleek dat de plannen gewijzigd moesten worden.

Eén meter verder

De ombouw van de klimaatinstallatie komt circa één meter dichter bij de Kuiperstraat. Met de wijziging wordt de constructieve veiligheid van het gebouw gewaarborgd, aldus het college. "Het uitstellen van de werkzaamheden is een grote teleurstelling voor alle partijen. Het betreft een noodzakelijke wijziging om ervoor te zorgen dat de constructieve veiligheid van het dak van het stadhuis wordt gegarandeerd."

De wijziging is dermate groot dat er een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd moet worden. Daarmee is de gemeente extra voorzichtig, omdat dat eerder fout is gegaan.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.