Gemeente Zutphen doet aan 'volstrekt onacceptabel geknoei', aldus D66
De witte box op het stadhuis.

Gemeente Zutphen doet aan 'volstrekt onacceptabel geknoei', aldus D66

Geknoei, fout en volstrekt onacceptabel. De Zutphense D66-fractie is niet blij met de manier waarop de gemeente Zutphen de luchtbehandelingsinstallatie op het dak van het stadhuis heeft vervangen.

Want, wat was het probleem? De gemeente heeft de luchtbehandelingsinstallatie, die op het dak van het stadhuis staat, vervangen. De nieuwe is maar liefst 70 centimeter groter. Niet een heel groot probleem, behalve dat de gemeente geen vergunning had voor de 'verbouwing'. Omwondenden waren niet te spreken over het 'verpeste' uitzicht.

Ophef

Op sociale media kwam al snel ophef over de nieuwe kast. Mensen noemden het de 'ufo' van Zutphen. De fractie van D66 is absoluut niet blij met de gang van zaken. "Wij vinden het buitegewoon onhandig om als gemeente een aanzienlijke verbouwing te doen zonder dat je daat een vergunning voor hebt. Het is gewoon ongeloofwaardig" vertelt Rein Rutten, forumlid van de partij. Naast dat de gemeente geen vergunning had, hebben ze ook niet overlegd met onwonenden of de architect. Iets wat normaal gesproken wel gedaan wordt.

"De gemeente doet het gewoon zonder enige vorm van inspraak"
Rein Rutten (D66)

Hij snapt niet dat het mis heeft kunnen gaan. "Het gaat langs allemaal stappen. De stap van de vergunning is echter overgeslagen. Het is een heel groot ding midden op het dak in het historisch centrum. Mensen mogen er niets aan hun dak vervangen. Maar de gemeente doet het gewoon zonder enige vorm van inspraak."

Openheid

De partij eist nu volledige openheid van het college, die de beslissing voor het vervangen heeft genomen. Het gaat ook echt om de vergunning, de vervanging was geen probleem.

"We willen volledige openheid van zaken. Daarbij horen alle documenten die betrekking hebben tot de vervanging. Ze moeten echt gaan aantonen dat het een vergissing is. Ik denk dat het zelfs onwaarschijnlijk is dat dat zo is. Je volgt de procedures en dan sla je niet zoiets over."

De fractie heeft schriftelijke vragen ingediend. Deze zijn nog niet beantwoord door het college.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.