De witte kast op het stadhuis.

Klimaatkast op Zutphens stadhuis wordt voor twee ton verplaatst

ZUTPHEN - De beruchte klimaatkast die op het stadhuis van de gemeente Zutphen staat, wordt verplaatst. Dat gaat 197.000 euro kosten. Opmerkelijk, gezien er ondertussen hard bezuinigd moet worden.

Tijdens een forumvergadering maandag waren er weinig bezwaren vanuit de politiek. Omwonenden van het stadhuis zijn blij dat het gevaarte anders geplaatst gaat worden. De kast is een stuk hoger dan de oude en bovendien was er geen vergunning.

Lees verder onder de uitleg van wethouder Laura Werger...

Illegaal

De gemeente had fouten gemaakt bij de vergunningsaanvraag om iets op haar eigen gebouw te vervangen. Daardoor was het eigenlijk illegaal. Het college besloot het te gedogen, maar die beschikking liep vorige week af. De kast staat er nu dus weer 'illegaal'.

De kast wordt nu verplaatst waardoor hij circa één meter lager komt te staan. Daarnaast komt er een ombouw van alluminium, in de kleur van hout, omheen. Daardoor valt hij een stuk minder op. Ook de geluidsoverlast neemt af.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.