Illegale kast op Zutphens gemeentehuis nog steeds illegaal

Illegale kast op Zutphens gemeentehuis nog steeds illegaal

Er was in september vorig jaar veel over te doen: de nieuwe luchtbehandelingskast van de gemeente Zutphen. Dat klinkt als een saai onderwerp waar een burger niets van hoeft te weten. Maar dat speelde anders: de grote witte kast pronkte bovenop het stadhuis. Tot grote onvrede van veel burgers en de politiek. Uiteindelijk bleek er zelfs geen vergunning te zijn.

De vergunning had de gemeente moeten regelen bij zichzelf. Dus je verwacht dat ze wel weten dat en hoe het moet. Maar dat bleek anders te zijn. D66 noemde het in de gemeenteraad 'volstrekt onacceptabel geknoei'. De gemeente stelde een onderzoek in, wat maandagavond in de raadsvergadering besproken werd. En wat bleek: de kast staat nog steeds illegaal op het dak. Verantwoordelijk wethouder René Sueters: "Er is op dit moment sprake van een actieve gedoogsituatie."

Voorbeeldfunctie

Sueters gaf tijdens de vergadering aan dat de gemeente Zutphen een voorbeeldfunctie heeft, en dat de gemeente zich daar goed bewust van moet zijn. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een gemeente regels stelt en zich daar vervolgens zelf niet aan houdt" stelde burgemeester Annemieke Vermeulen.

Er vindt momenteel veel overleg plaats tussen de gemeente, omwonenden, de installateur en de architect. Hoelang het duurt voordat alles weer 'netjes' en 'legaal' is is onbekend.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.