Zutphen over gemaakte fouten bij plaatsen illegale 'kast'

Zutphen over gemaakte fouten bij plaatsen illegale 'kast'

“De fouten zijn niet toe te schrijven aan ontluisterend geknoei van medewerkers.” dat is de conclusie van het collegeondezoek naar de plaatsing van de luchtbehandelingskast boven op het gemeentehuis, meldt Zutphen24

Er is onderzoek gedaan na de ‘gekke kast’ op het dak van het gemeentehuis nadat er velen fouten gemaakt zouden zijn. De luchtbehandelingskast is namelijk illegaal geplaatst. Er was geen vergunning aangevraagd bij de plaatsing, de omgevingsvergunning had niet verleend mogen worden en de kast stond hoger dan het zou mogen. Ook was de buurt erg boos over de luchtbehandelingskast op het dak van het stadhuis. Deze zou het uitzicht verpesten. 

Lees verder onder de foto... 

De kast op het Stadhuis.
© Richard Heeringa

'Geen goede zaak'

Burgemeester Annemieke Vermeulen legde verantwoording af tegenover Zutphen24: “Wij verwachten van burgers bepaald gedrag, het is dus geen goede zaak als wij het verkeerd doen.”

Het college onderzoek schrijft dat het een ‘mengeling’ is van vele fouten die dan weer wel op zichzelf staan. Zo had het team Grondzaken en Vastgoed een te grote ruimte om zaken naar eigen inzicht uit te voeren, weet de nieuwswebsite. 

Het college neemt maatregelen om dit soort fouten in het vervolg te voorkomen.  

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.