Wat is die 'kast' op het stadhuis in Zutphen?
De witte box op het stadhuis.

Wat is die 'kast' op het stadhuis in Zutphen?

Bovenop het stadhuis in Zutphen prijkt een grote witte ‘box’. En die krijgt niet zoveel waardering. Maar wat is het eigenlijk? 

"De installatie is voor het nieuwe luchtbehandelingssysteem" legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Het valt nu op omdat de ombouw weg is. Eerder stond er ook al een installatie." De instalatie die er nu staat wordt binnenkort op dezelfde manier afgetimmerd. 

Niet blij

De lokale GroenLinks-fractie is niet te spreken over het bouwwerk: “We hopen heel erg dat het een tijdelijk iets is, dit witte gebouwtje op het stadhuis van Gemeente Zutphen” schrijven ze op Facebook. 

Lees verder onder de foto...

Zo zal het er binnenkort uit zien.
© Gemeente Zutphen

Volgens hun hoort dit niet in de binnenstad van Zutphen: “We investeren juist in onze fotogenieke historische binnenstad: onderzoek naar zonnedakpannen, een nieuw museum, de Groenmarkt opgeknapt, de Wijnhuistoren kan je op (superuitzicht over de daken!), de IJsselkade... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dan past dit vreemde witte bouwsel toch niet?” Gelukkig voor hun is het maar voor even. 

Social media

Ook op social media passeert het luchtbehandelingssysteem de revue. Zutphenaren zijn er niet over te spreken. Net als GroenLinks vinden zij niet dat het ding in Zutphen past. 

GroenLinks gaat maandag, tijdens de raadsvergadering, vragen stellen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.