Parkeermaatregel Paulus Potterstraat was al bedacht 'voor alle ophef'

Parkeermaatregel Paulus Potterstraat was al bedacht 'voor alle ophef'

Deze week is er een parkeermaatregel toegevoegd aan de Paulus Potterstraat. Tussen de fietsbrug en het schoolplein van het Baudartius mag nu nog maar aan één kant van de weg geparkeerd worden. Maar dit idee is er al langer dan de ophef over de straat, vertelt de gemeente. 

De maatregel heeft niks te maken met de ophef die ontstaan is over de straat. Volgens burgers en de politiek is het er onveilig. "Al op 22 februari hebben we het Verkeersbesluit gepubliceerd over deze plannen. Dat speelde dus al eerder dan dat er in de raad aandacht voor kwam", legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

Gele streep

Er is een gele streep gemaakt over de stoep. Dit betekent dat er geen auto's mogen staan aan die zijde. "We hebben voor deze maatregel gekozen omdat er vaak auto’s geparkeerd worden op de weg. Daardoor moet het rijdend autoverkeer uitwijken. Dit leverde soms gevaarlijke situaties op voor de fietsers die de brug afkomen, en geconfronteerd worden met het tegemoetkomend autoverkeer. Daarom wordt nu aan de zuidzijde in een deel van de straat een stopverbod ingesteld", aldus de zegsvrouw.

Als het aan de gemeenteraad van Zutphen ligt moeten er nog meer maatregelen genomen worden. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.