GroenLinks wil dat Paulus Potterstraat 'eindelijk' een fietsstraat wordt
Archieffoto.

GroenLinks wil dat Paulus Potterstraat 'eindelijk' een fietsstraat wordt

GroenLinks Zutphen-Warnsveld wil dat het al lang geleden genomen besluit om de Paulus Potterstraat om te vormen tot een fietsstraat nu eindelijk wordt uitgevoerd. In een fietsstraat is de inrichting afgestemd op fietsers en zijn auto’s te gast. Het besluit om de Paulus Potterstraat in te richten als een fietsstraat is al genomen in 1996 en vervolgens opnieuw in 2008. Om onduidelijke redenen is dit voornemen nooit uitgevoerd.

De fractie heeft de gemeenteraad via een motie gevraagd om nu eindelijk tot snelle uitvoering over te gaan. En is op 14 maart in de vroege ochtend in de Paulus Potterstraat aanwezig om hiervoor extra aandacht te vragen.

"Op het moment is het vooral in de ochtenduren en bij het uitkomen van de scholen een gekrioel van fietsers en auto’s"
Martine Westerik (GroenLinks)

In de afgelopen 22 jaar zijn er aan de Paulus Potterstraat scholen uitgebreid en bijgekomen, plus nog een kinderdagverblijf. Ook liggen er twee gezondheidscentra aan de straat en komt er steeds meer fietsverkeer vanuit Leesten en Warnsveld via de brug over de Den Elterweg door de Paulus Potterstraat op weg naar de binnenstad, en vanuit tegengestelde richting.

Volgens fractielid Martine Westerik van GroenLinks is de noodzaak voor een fietsstraat daarmee alleen maar toegenomen: "Op het moment is het vooral in de ochtenduren en bij het uitkomen van de scholen een gekrioel van fietsers en auto’s die elkaar passeren, stoppen, inladen en uitladen. Dit levert vaak onoverzichtelijke en daarmee onveilige situaties op. Bovendien is er door het eerdere voornemen weinig tot geen onderhoud meer gepleegd aan het wegdek." 

"We zijn dan ook blij met de moties ook van andere partijen voor meer verkeersveilige situaties"
Martine Westerik (GroenLinks)

Auto's

Westerik: "Als we het over mobiliteit hebben in Zutphen praten we vaak meteen over de auto. Dit zouden we nu toch echt eens los moeten laten. We moeten naar de toekomst toe veel meer gaan denken vanuit schoon vervoer. Die verandering moeten we nu echt gaan inzetten." Het pleidooi van GroenLinks past in het streven om meer invalswegen van Zutphen fietsvriendelijk te maken, zoals de Deventerweg en de Warnsveldseweg die binnenkort worden heringericht. Ook de aansluiting van de rode loper en de Spittaalstraat bij de Gerard Doustraat kan voor fietsers wat GroenLinks betreft nog een stuk beter. "Het is nu echt tijd voor een andere koers. We zijn dan ook blij met de moties ook van andere partijen voor meer verkeersveilige situaties", beklemtoont de GroenLinks'er. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.