Hoe (on)veilig is de Paulus Potterstraat nou echt? Wij namen de proef op de som
Het is niet altijd even veilig op de straat.

Hoe (on)veilig is de Paulus Potterstraat nou echt? Wij namen de proef op de som

Er is veel te doen om de gevaarlijke verkeerspunten in Zutphen de afgelopen tijd. Eén van de straten die vaak ter sprake komt is de Paulus Potterstraat. Fietsers, automobilisten, overstekende kinderen en ouders die in de ochtendhectiek hun kinderen naar school brengen: het is een chaos in de ochtend- en middagspits. Wij namen de proef op de som én spraken met Martine Westerik van GroenLinks.

Jesse Sprikkelman nam de proef op de som. Lees verder onder de video...

Fietsstraat

GroenLinks wil graag dat de straat een speciale 'fietsstraat' wordt, zoals die ook op andere plaatsen is gecreëerd. In zo'n straat zijn automobilisten 'te gast' en hebben fietsers voorrang. Op social media wordt vaak geroepen dat fietsers 'eens moeten leren fietsen', maar dat is volgens Westerik niet de oplossing. "Dat kan, maar dat gebeurt gewoon niet. Dus kan je beter ervoor zorgen: daar kan je fietsen. Maak het overzichtelijk zodat automobilisten ook weten waar ze aan toe zijn. 

Verantwoordelijk wethouder Coby Pennings gaf in een forumvergadering laatst aan al te kijken naar de Paulus Potterstraat. "We zijn al druk aan het werk met de Paulus Potterstraat. We willen goed kijken hoe we met die straat om moeten gaan. Als we praten over een andere inrichting, is dat echt een verkeerskundig onderzoek." Vrijwel alle politici hadden zelf wel een verhaal over de veiligheid in de straat.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.