Gemeente gaat sneller aan de slag met onveilige verkeerssituaties

Gemeente gaat sneller aan de slag met onveilige verkeerssituaties

De gemeenteraad heeft ingestemd met drie moties die oproepen gevaarlijke verkeerssituaties in Zutphen aan te pakken. Het gaat om de Paulus Potterstraat, de kruising Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat en een integrale aanpak.

Vooral de Paulus Potterstraat is de laatste tijd meer in opspraak geraakt. De combinatie van veel fietsers, automobilisten en enkele scholen met bijbehorend verkeer zorgen voor veel gevaarlijke situaties. GroenLinks riep in een motie op om de straat een fietsstraat te maken.

Wij namen laatst zelf de proef op de som. Lees verder onder de video...

Kruispunt

Burgerbelang riep in een motie, samen met de PvdA, op om het kruispunt van de Gerard Doustraat met de Jan Vermeerstraat aan te pakken. Enkele jaren terug zijn daar de verkeerslichten verwijderd en veel mensen vinden het kruispunt onveilig.

De gemeente gaat nu maatregelen nemen om het kruispunt veiliger te maken. Mogelijk komen er extra zebrapaden bij het kruispunt op de Jan Vermeerstraat.

Integrale aanpak

Bert Jansen (BewustZW) pleitte echter voor een bredere integrale aanpak van de verkeersveiligheid. Op die manier kunnen ook andere gevaarlijke plekken aangepakt worden. Ook die motie is aangenomen, waardoor het college ermee aan de slag moet.

Aanvullend daarop ziet het CDA graag een meldpunt. "Wij zijn voor het aanpakken van gevaarlijke punten. We zijn ook voor een integrale aanpak van deze problemen. Wat ons betreft komt er een laagdrempelig meldpunt waarbij inwoners gevaarlijke situaties kunnen melden" aldus Hein Brunsveld.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.