Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Meike Wesselink (links) in de eerste aflevering van ZutphenStemt.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar, de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

Gaat de gemeente kinderboerderij de Schouw een handje helpen?

Hoe moet dat nou met kinderboerderij de Schouw? Hij kan toch niet verdwijnen? "De kinderboerderij moet blijven" riepen verschillende insprekers maandagavond in een forumvergadering over het onderwerp. De PvdA heeft samen met de Stadspartij, SP, Lijst van Vliet en BurgerBelang een motie ingediend. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Gemeenteraad: geen stichting voor huishoudelijke hulp

Er komt voorlopig geen stichting voor de huishoudelijke hulp in Zutphen. Dat heeft de gemeenteraad, na een lange vergadering, maandag besproken. Onder meer de SP was fel vóór een stichting, maar een meerderheid van de raad zag het om divsere redenen niet zitten.

De raad kon kiezen uit diverse opties. Een stichting, een werknemerscoörporatie of het toch aan de markt overlaten? Uiteindelijk is er via een amendement, ingediend door de VVD, Burgerbelang, D66 en Fractie Pepers.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

ZutphenStemt: Met de Stadspartij de escape room in, niet op de ladder staan en stemmen op je moeder

De verkiezingen zijn in zicht! En daarom gaat LokaalGelderland video's maken op ZutphenStemt.nl. Jesse Sprikkelman babbelt in de wandelgangen van het Zutphense stadhuis met lijsttrekkers, raadsleden en kandidaat-raadsleden. 

In de tweede aflevering vertelt Meike Wesselink (Stadspartij) over hun ervaring in een escape room, heeft Mathijs ten Broeke (SP) het over zijn moeder en we hebben het over de foto-stuggles van Liza Luesink (GroenLinks)

Open dit artikel...

Beatrix was jarig, maar dat boeit ze in de Pr. Beatrixstraat helemaal niks

Feest! Prinses Beatrix viert haar 80ste verjaardag. Op kasteel Drakensteyn wordt ongetwijfeld taart gegeten, en in de avond gaat vast de schaal met kaas en wordt rond. Maar in de Prinses Beatrixstraat in Zutphen doen ze dat zeker niet.

"Ik heb niks met het koningshuis, het is natuurlijk puur toeval dat ik in deze straat woon" legt een bewoner van de straat uit. "Als jij in de Rozenstraat of de Merelstraat woont heb jij toch ook niet direct iets met rozen of merels?" 

Een andere bewoner: "Leuk dat ze jarig is! Dat wist ik niet. Maar wij doen daar niks speciaals mee hoor. Net als op koningsdag of iets dergelijks. Wij zijn maar een gewone straat." 

Open dit artikel...

Zutphen trekt bijna 1 miljoen uit voor overname werkzaamheden Het Plein

De gemeente Zutphen heeft bijna een miljoen opzij gezet om Het Plein te kunnen 'vervangen'. Om precies te zijn is er 950.000 euro apart gezet. 

Het Plein is momenteel de sociale dienst van de gemeente Lochem en Zutphen. Vanaf januari 2019 gaan de gemeenten het zelf doen. Hoeveel dat gaat kosten is nog onduidelijk. Wel is er 950.000 euro gereserveerd om een structuur op te zetten die zorg- en uitkeringstaken zelf gaat doen.  

Open dit artikel...

Sloopwerkzaamheden verricht in monument Warnsveld zonder vergunning

Waarom gebeurt er niks bij het 'witte huis' aan de Rijksstraatweg? Die vraag hebben meerdere Warnsvelders. Wat blijkt: de werkzaamheden aan het monument, genaamd Berkeloord, zijn door de gemeente stilgelegd. De benodigde omgevingsvergunning ontbreekt.

Er waren al sloopwerkzaamheden verricht in het huis. Dit dus zonder vergunning. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het gaat om een gemeentelijk monument. "Er is gestart met (sloop)werkzaamheden, maar we hebben geen omgevingsvergunning verleend. Deze was ook niet aangevraagd. Hierop zijn de werkzaamheden door de gemeente Zutphen stilgelegd." aldus de woordvoerder.

Open dit artikel...

Heeft Zutphen een designated survivor?

Tijdens de State of Union deze week in Amerika was er weer een 'designated survivor'. In dit geval was het de minister van Landbouw die op een geheime plek zat. Als er wat zou gebeuren met Trump, zijn ministers en de Senaat zou hij verantwoordelijk zijn voor het land. Maar hoe zit dat met Zutphen? 

Bij de State of Union is het zo dat een minister op een geheime locatie zit. Dit is niet het geval wanneer het voltallige college bij elkaar komt. Dat zou ook verre van praktisch zijn. Landelijk is dit ook niet het geval. Maar wanneer er wat gebeurt met het voltallige college, die bestaat uit de burgemeesters en de wethouders, is er wel een plan. Wij zochten uit wie de designated survivor van Zutphen is. 

Open dit artikel...

Zorgcentrum Lochem ontruimd na brand liftschacht

Er woedde vrijdagochtend een brand in een liftschacht van verzorgingstehuis De Zwiepsehof in Lochem. De brandweer schaalde al snel op naar een middelbrand. Het hele verzorgingstehuis wordt ontruimd. Het gaat om circa 25 bewoners.

Er was sprake van veel rookontwikkeling. Buurtbewoners werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Omstreeks 09.30 uur meldde de VNOG dat de brand onder controle is. De bewoners en medewerkers worden in overleg het de BHV'ers naar het naburige verzorgingstehuis De Hoge Weide. Bewoners mogen wel naar binnen om hun spullen op te halen. Het gaat om circa 25 bewoners uit 21 appartementen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.