Gemeenteraad: geen stichting voor huishoudelijke hulp

Gemeenteraad: geen stichting voor huishoudelijke hulp

Er komt voorlopig geen stichting voor de huishoudelijke hulp in Zutphen. Dat heeft de gemeenteraad, na een lange vergadering, maandag besproken. Onder meer de SP was fel vóór een stichting, maar een meerderheid van de raad zag het om divsere redenen niet zitten.

De raad kon kiezen uit diverse opties. Een stichting, een werknemerscoörporatie of het toch aan de markt overlaten? Uiteindelijk is er via een amendement, ingediend door de VVD, Burgerbelang, D66 en Fractie Pepers.

Hoofdpijndossier

De discussie over de huishoudelijke hulp sleept al even voort. Maandagavond begon het in een forumvergadering, waar maar weinig over de inhoud werd gepraat. Er was vooral discussie over de vergadering zelf, en wat er allemaal in het verleden misging.

Ook in de raad ging de discussie door. Elke partij wilde z'n zegje doen, en werd ondertussen onderbroken door andere raadsleden die daar weer op wilden reageren. Echter was iedereen het op één punt eens: er moet zekerheid en duidelijkheid komen.

SP'er Mathijs ten Broeke liet in zijn betoog onder meer waardering voor GroenLinks-wethouder Patricia Withagen: "Er was lef nodig zo'n plan te onderzoeken en ook voor te stellen."

 

 

Lees ook: het hele dossier huishoudelijke hulp

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.