Beatrix is jarig, maar dat boeit ze in de Pr. Beatrixstraat helemaal niks

Beatrix is jarig, maar dat boeit ze in de Pr. Beatrixstraat helemaal niks

Feest! Prinses Beatrix viert haar 80ste verjaardag. Op kasteel Drakensteyn wordt ongetwijfeld taart gegeten, en in de avond gaat vast de schaal met kaas en wordt rond. Maar in de Prinses Beatrixstraat in Zutphen doen ze dat zeker niet.

"Ik heb niks met het koningshuis, het is natuurlijk puur toeval dat ik in deze straat woon" legt een bewoner van de straat uit. "Als jij in de Rozenstraat of de Merelstraat woont heb jij toch ook niet direct iets met rozen of merels?" 

Niks speciaals

Een andere bewoner: "Leuk dat ze jarig is! Dat wist ik niet. Maar wij doen daar niks speciaals mee hoor. Net als op koningsdag of iets dergelijks. Wij zijn maar een gewone straat." 

De buurman vindt het maar helemaal niks: "En daarover moet jij bellen? Ik doe niet aan het hypen van de monarchie. Laat haar lekker haar verjaardag vieren, maar dat boeit echt niks voor het hele land." 

Koningin

Prinses Beatrix is sinds 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin van het land geweest. Daarna heeft haar zoon Willem-Alexander hem opgevolgd. Ze is op 31 januari 1938 geboren in Baarn. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.