Het blijft onrustig in de Zutphense Stationsstraat

Het blijft onrustig in de Zutphense Stationsstraat

Ondernemers hopen dat de rust snel terugkeert in de Zutphense Stationsstraat. Ze hebben het idee dat witwaswinkeltjes er zonder moeite kunnen bestaan. 

Eerder dit jaar klopte verschillende ondernemers aan bij politiek, politie en de media met hun verhaal. Verschillende telefoonreperatiewinkeltjes dienen volgens hen voor witwaspraktijken. Hun zorg bleek geen onzin te zijn, want de gemeente besloot onderzoek te gaan doen naar de louche zaken. Maar nog steeds zijn ze er. 

“Ik snap dat de politie niet zomaar iedereen kan oppakken! Maar de meest dubieuze van het stel loopt hier nog steeds rond”, vertelt de ondernemer. Ook een bewoner van de straat heeft nog last: “Ze gedragen zich ook nog eens ronduit asociaal. Schreeuwen en met de auto over het fietspad rijden is dagelijkse kost voor ons hier.” 

Opgepakt

De politie heeft in september een ondernemer aangehouden op verdenking van diefstal en heling van telefoons. Omdat het onderzoek nog loopt kunnen ze hier nog geen uitspraken over doen. Wat wel duidelijk is is dat de politie nog alles goed in de gaten houdt. 

Een ondernemer iets verderop hoopt dat het snel voorbij is. “Ik nodig de FIOD uit in deze straat. Dat is het feestje snel over.”

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.