Ook omwonenden in angst voor zogenaamde witwaswinkeltjes in Zutphense stationsstraat

Ook omwonenden in angst voor zogenaamde witwaswinkeltjes in Zutphense stationsstraat

Niet alleen buurondernemers en de Zutphense politiek hebben lucht gekregen van de 'witwaswinkeltjes' die in de Zutphense Stationsstraat zouden zitten, ook omwonenden maken zich zorgen. Verder geven ze aan zich ook mateloos te irriteren aan het parkeergedrag van enkele ondernemers in de straat. 

"Het zijn gewoon ongure zaken die in die winkeltjes hier gedaan worden. Hoe kunnen zoveel telefoonwinkels naast elkaar nou goed lopen? Ze verdienen echt wel bij hoor", vertelt een buurvrouw aan de telefoon. "Ik las op Facebook dat mensen blij waren met hun service. En ongetwijfeld leveren ze ook goede service. Maar dat betekent niet dat ze er andere zaken 'bij' doen. En dat is niet oké." 

Lees verder onder de foto...

De Stationsstraat.

Een buurman kijkt vanuit zijn woning uit op een aantal telefoonwinkeltjes. "Soms zie je er gewoon uren lang niemand naar binnen stappen. Hoe kan dat? Hoe kunnen ze dan bestaan? De huur is niet gratis toch?"

Parkeergedrag

Niet alleen het de mogelijke criminele activiteiten zijn een doorn in het oog, ook het parkeergedrag. "Dan zeggen ze die lelijke auto's hier midden op het plein. En dat mag niet. Er mogen alleen maar fietsers komen. Wanneer de politie of handhaving komt krijgen de dienders nog een grote bek ook." Volgens de buurvrouw moet daar wat aan gedaan worden. "Witwassen bewijzen moet via een onderzoek. Asociaal parkeergedrag kan direct al aangepakt worden. Dus ik hoop dat dat ook gebeurd." 

Onderzoek

Burgerbelang stelde maandagavond vragen in de gemeenteraad over deze onderwerpen. Wethouder Annelies de Jonge zei toen dat er een onderzoek loopt. "Ik kan geen concrete acties aangeven. Maar we brengen momenteel in kaart wat er allemaal speelt. Het gaat om meerdere zaken. Vermeende louche zaken, maar ook parkeerproblemen. We willen eerst weten wat er allemaal speelt voordat we iets doen."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.