'Politie doet druk onderzoek naar criminele activiteiten in de Stationsstraat'

'Politie doet druk onderzoek naar criminele activiteiten in de Stationsstraat'

De aanhouding van een ondernemer in de Stationsstraat in Zutphen zal vermoedelijk niet de laatste zijn. Bronnen binnen de politie laten weten dat er al een tijdje een groot onderzoek gaande is naar criminele activiteiten in deze straat.

Volgens ondernemers uit de buurt gebeuren er vreemde dingen in de vele telefoonreperatiewinkeltjes die de straat rijk is. "Veel zaken zijn een dekmantel voor criminele activiteiten", legt een buurman uit. En daarom zou de politie al lange tijd de ondernemers in de gaten houden. Onlangs werd iemand aangehouden op verdenking van diefstal en heling van telefoons. "Dit is de eerste. Er zullen er nog veel volgen", meldt een bron binnen de politie. 

Details

Dat er een onderzoek gaande is kan de politie vestigen. Maar meer inhoud willen ze niet geven. "We bevestigen dat er iemand vast zit en dat er een onderzoek gaande is. Daar houden we het bij", vertelt een zegsvrouw. 

Niet alleen de politie doet onderzoek. Ook de gemeente, gaven ze in juli dit jaar al aan. Ze zouden alle louche zaken in kaart gaan brengen. Hoe het met het onderzoek staat is onbekend. De gemeente was niet bereikbaar voor een reactie. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.