Ondernemers balen van 'witwaswinkeltjes' bij Zutphens station

Ondernemers balen van 'witwaswinkeltjes' bij Zutphens station

Wie door de Zutphense stationsstraat loopt zal zich vast afvragen hoe al die telefoonreparatiewinkeltjes kunnen blijven bestaan. Verschillende ondernemers uit de buurt weten het antwoord daar wel op: 'het zijn gewoon witwaswinkeltjes'. 

Uit navraag bij verschillende ondernemers die in de buurt blijkt dat ze niet tevreden zijn met de handhaving op het witwassen van geld. "Zelf ik kan je aanwijzen bij welke winkels je eens een inval moet doen. Ik heb dat ook wel eens getipt bij de politie, maar die doen daar niks mee. Dit zou een walhalla zijn voor de FIOD." Hij legt uit dat elke 'gek' de witwaswinkels eruit kan pikken. "Kijk maar eens waar je nooit klanten ziet. Daar bedrijven ze net even andere handel." 

"In Amsterdam doen ze het zo, in Arnhem doen ze het zo en dus ook in Zutphen"
Zutphenaar

Een voorbijkomende Zutphenaar vergelijkt de straat met de Steenstraat in Zutphen. "Kapperszaakjes en telefoonreperatiewinkels. Daar zitten de criminelen. Met af en toe nog een ICT-winkel on the side. In Amsterdam doen ze het zo, in Arnhem doen ze het zo en dus ook in Zutphen. Maar daar is de handhaving blind voor." Deze man hangt er gelijk ook een complottheorie aan vast. "Het college van Zutphen zal vast wat van dat net wit gewassen geld toegeschoven krijgen om het stil te houden." 

Angst?

Wie er wat aan moet gaan doen weten de ondernemers uit de straat niet. "Ik weet niet bij wie ik moet aankloppen. Ik denk de politie, maar dat is allang gedaan. Zelfs als die lui hun auto hier parkeren (het is een autovrije zone, red.) doet de politie er niks aan. Is het angst?" 

 

 

De ondernemers wilden liever niet met naam en toenaam in dit artikel te komen.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.