Gemeente onderzoekt 'louche zaken' in Zutphense Stationsstraat

Gemeente onderzoekt 'louche zaken' in Zutphense Stationsstraat

De gemeente Zutphen doet onderzoek naar de problemen in de Stationsstraat. Dat zei wethouder Annelies de Jonge na vragen van Burgerbelang. "We zijn ermee bezig."

Enkele ondernemers in de straat, waar geen auto's mogen rijden, zijn de overlast beu. "Zelf ik kan je aanwijzen bij welke winkels je eens een inval moet doen. Ik heb dat ook wel eens getipt bij de politie, maar die doen daar niks mee. Dit zou een walhalla zijn voor de FIOD." vertelde een ondernemer onlangs -anoniem- aan LokaalGelderland. Ook Rick Verschure van Burgerbelang kreeg deze signalen van ondernemers.

Parkeren

Niet alleen witwassen zou er gebeuren, ook het parkeren gaat niet altijd even goed. Volgens Verschure gaat het om drie á vier ondernemers die stelselmatig met een auto of scooter 'asociaal' de fietsstraat inrijden. "Slechts één van hen heeft een laad- en losvergunning, de rest niet", aldus Verschure. "Ze rijden er gewoon in, zonder op te letten. Vervolgens parkeren ze hun auto daar."

De handhaving in de straat is daarnaast ook niet op orde, stelt het raadslid. "Het beeld bestaat dat de handhavers zich tussen de auto's doorwurmen, om vervolgens de verkeerd geparkeerde fietsen weg te halen."

Onderzoek

Wethouder Annelies de Jonge zegt dat er een onderzoek loopt. "Ik kan geen concrete acties aangeven. Maar we brengen momenteel in kaart wat er allemaal speelt. Het gaat om meerdere zaken. Vermeende louche zaken, maar ook parkeerproblemen. We willen eerst weten wat er allemaal speelt voordat we iets doen."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.