Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De bibliotheek in Warnsveld krijgt flink last van de bezuinigingen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

'Het is belangrijk om monumenten onder de aandacht te brengen'

Het is belangrijk om monumenten onder de aandacht van de burgers te brengen, vindt molenaar Dirk-Jan Abelskamp. Hij opende de Warnsveldse molen het afgelopen weekend tijdens de Open Monumentendagen. Tijdens dit weekend waren veel monumenten te bezichtigen. Nieuwsgierige bezoekers konden een kijkje nemen op plekken waar ze normaal niet kunnen komen. Ook waren er activiteiten en werden er rondleidingen gegeven.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Kinderen onzedelijk betast bij school Empe

Een aantal kinderen uit Empe (gemeente Brummen) zijn zaterdag onzedelijk betast door een tiener. Dit gebeurde op het schoolplein van de J.H. Isingsschool. De kinderen, die op deze school zitten, werden door de 18-jarige meegelokt naar het bos in de buurt. Dit allemaal blijkt uit een mail die aan alle ouders van de school gestuurd is door de directeur van de school. 

Open dit artikel...

Bokbierdag wordt steeds duurder, dit jaar zelfs een vrijwillige entree

De kosten van de Nationale Bokbierdag in Zutphen stijgen enorm. Dat stelt organisator Cor ten Barge. Hoewel er nog geen acute geldproblemen zijn, gaat de organisatie dit jaar een vrijwillige entree vragen. "We moeten steeds meer bekostigen. Beveiliging, afzetten van bepaalde gedeeltes, maar ook iets wat 'crowdmanagement" heet, waarmee we zorgen dat het niet te druk wordt op één plek", vertelt organisator Cor ten Barge. Veiligheid is erg belangrijk, maar ook erg duur. "Er moet ook EHBO zijn. De hele dag moet er een ambulance paraat staan op het terrein, dat kost zo een paar duizend euro."

Open dit artikel...

'Alternatieven Zutphense kermis verplaatsen problemen alleen'

De kermis: de één vindt dat het in de binnenstad, of beter gezegd op de markt, moet blijven en de ander wil hem het liefst helemaal weghebben. De gemeente presenteerde onlangs vier alternatieven voor de kermis. De gemeenteraad sprak er maandagavond over en was niet bepaald enthousiast.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Waarom je (bijna) nooit iemand op de Zutphense Berkelruïne ziet

Het was een mooi idee van de gemeente Zutphen: de oude Berkelruïne die ooit één van de toegangspoorten van de stad vormde, moest worden opengesteld voor publiek. Op 2 juli 2016 was het zover: na een kleine verbouwing konden de eerste bezoekers de ruïne op. Maar ruim twee jaar later gebeurt dat nauwelijks. Waarom? Er zijn niet genoeg gidsen, stelt de VVV.

Open dit artikel...

Dorpsraad Warnsveld wil stedenband terug: 'Het was niet ingeslapen'

Dorpsraad Warnsveld in niet te spreken over de manier waarop de gemeente Zutphen onlangs de stedenbanden met onder meer het Duitse Horstmar heeft 'doorgesneden'. Ze willen dan ook dat de stedenband met Horstmar, die oorspronkelijk van de gemeente Warnsveld was, weer wordt hersteld.

Open dit artikel...

Omwonenden zonnepark Hall proberen met petitie komst te voorkomen

Enkele inwoners van Hall zijn er druk mee. Ze willen voorkomen dat er een groot zonnepark, van circa 26 hectare, in hun 'achtertuin' komt. Donderdag 20 september neemt de gemeenteraad een besluit over het plan van een lokale ondernemer, en dat willen de omwonenden via een petitie voorkomen. Buiten dat ze het überhaupt niet zien zitten, zijn ze ook niet tevreden over de manier waarop ze worden betrokken bij het project. Naar hun mening is er absoluut geen sprake van constructief overleg.

Open dit artikel...

'Zutphense ondernemer aangehouden voor diefstal en heling'

In Zutphen is iemand aangehouden op verdenking van diefstal en heling van telefoons. Het zou gaan om de eigenaar van een telefoonzaak in de Zutphense Stationsstraat. Bronnen binnen de Zutphense ondernemerskring melden dat de eigenaar van één van de vele telefoonwinkels in de Zutphense Stationsstraat aangehouden is. De politie kan niet vertellen om wie het gaat. Wel vertellen ze dat er inderdaad iemand aangehouden is op verdenking van diefstal en heling van telefoons. Een woordvoerder: "In het belang van het onderzoek kunnen we daar nu niet meer over zeggen."

Open dit artikel...

Kans groot dat Warnsveldse bibliotheek moet sluiten

De kans is enorm groot dat de Warnsveldse bibliotheek op termijn gaat verdwijnen. Bij de enorme bezuiningsopdracht wordt mogelijk ook bezuinigd op de bibliotheken. "We weten dat het niet mogelijk is om beide vestigingen open te houden", zegt wethouder Mathijs ten Broeke. De subsidie wordt mogelijk gekort met 125.000 euro, vanaf 2020.

Open dit artikel...

Dit vindt de Zutphense politiek van de bezuinigingen

De meningen over de bezuinigingsvoorstellen voor Zutphen zijn verdeeld in de Zutphense gemeenteraad. Donderdagavond werd er in de Burgerzaal gesproken over de gevolgen van de bezuinigingen die Zutphen te wachten staat. Wij vroegen aan enkele raadsleden hoe hun naar de bezuinigingen kijken. 

Lees verder onder de video...

Open het dossier over de bezuinigingen...

Crowdfunding Live At The Brons mislukt, mogelijk geen nieuwe editie

De organisatie van Live At The Brons vestigt haar laatste hoop op de gemeente Zutphen. Volgende week gaan ze in gesprek om te kijken wat de gemeente kan betekenen in het opvullen van het financiële tekort. De crowdfundingactie van de organisatie heeft tot nu toe weinig opgeleverd. "We vinden dat echt enorm jammer" vertelt een teleurgestelde Erik Nengerman, één van de organisatoren. Een week geleden lanceerden ze een crowdfundingactie. Het doel: binnen circa tien dagen 9.500 euro ophalen. Dat is niet gelukt, ze haalden tot nu toe slechts 850 euro op. "Het is wat het is."

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.