Dorpsraad Warnsveld wil stedenband terug: 'Het was niet ingeslapen'

Dorpsraad Warnsveld wil stedenband terug: 'Het was niet ingeslapen'

Dorpsraad Warnsveld in niet te spreken over de manier waarop de gemeente Zutphen onlangs de stedenbanden met onder meer het Duitse Horstmar heeft 'doorgesneden'. Ze willen dan ook dat de stedenband met Horstmar, die oorspronkelijk van de gemeente Warnsveld was, weer wordt hersteld.

"Wij hebben, of hadden, een hele goede stedenband met Horstmar", vertelt Heleen Buijs, voorzitter dan Dorpsraad Warnsveld. Burgemeester Annemieke Vermeulen stelde dat de banden waren ingeslapen. "Dan heeft ze niet goed gekeken. In september komt er een koor deze kant op, en zo staan er nog meer dingen op de planning." De verbasing is dus ook groot. "Dat dit nou ineens zo moet verbaasd ons enorm, en dan zeg ik het netjes."

"Dat dit nou ineens zo moet verbaasd ons enorm"
Heleen Buijs, Dorpsraad Warnsveld

De Dorpsraad ziet graag het bordje bij de ingang van de gemeente weer terug. "We willen gewoon dat het teruggedraaid wordt." Daarnaast maakt het voor de kosten niet uit, stelt de voorzitter. "Waar hebben we het over? Het is maar 5.500 euro, voor alle stedenbanden."

'De manier waarop'

Buijs is ook niet de spreken over de manier waarop er gecommuniceerd is. "Zonder dat wij ervan op de hoogte zijn gesteld zijn die banden gewoonweg doorgesneden, om het zo te zeggen." De Dorpsraad heeft een verordening met de gemeente, waarin staat dat zaken omtrent Warnsveld voorgelegd moeten worden bij de Dorpsraad.

Maar ook de communicatie richting de ex-partnerstad had beter gekund. Horstmar was niet op de hoogte gesteld voordat het in de pers kwam. "Het stond hier al in de media, voordat de mensen in Horstmar het wisten. Ze moesten het via-via horen."

Een van de leden van de Dorpsraad is naar Horstmar gegaan om te praten over de beëindiging. "Wij hebben in ieder geval afgesproken contact te houden, want dat kan niemand tegenhouden. Dat dit nou ineens zo moet verbaasd ons enorm, en dan zeg ik het netjes.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.