Het is (Pinkster)maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Het is (Pinkster)maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen (met een vrije dag). De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zorgorganisatie Vérian vraagt uitstel van betaling aan, mogelijk faillissement

Het gaat slecht met zorgorganisatie Vérian. Vérian Care & Clean BV, een onderdeel van de organisatie, dreigt failliet te gaan. Maandag werd uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank. De rechtbank heeft een bewindvoerder aangesteld. Het bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de huishoudelijke hulp.

Open dit artikel...

'Er moeten bussen voor ouderen door het Zutphense winkelgebied gaan rijden'

In een forumvergadering werd maandagavond gesproken over het openbaar vervoer in de gemeente. Volgens vier partijen (BewustZW, GroenLinks, PvdA, VVD en Stadspartij) biedt het openbaar vervoer niet overal genoeg dekking. Vooral voor ouderen is het soms lastig om op plaats van bestemming te komen. 

Open dit artikel...

Motie van wantrouwen tegen wethouder de Jonge red het niet

De motie van wantrouwen die zes partijen indienden tegen wethouder de Jonge (PvdA) heeft het niet gehaald. 12 raadsleden stemden voor de motie, de rest tegen. De motie is daarmee verworpen. De motie werd ingediend omdat de partijen het vertrouwen in de wethouder zijn verloren. Dat kwam door het achterhouden van 'cruciale informatie'. De wethouder deelde een rapport over Het Plein niet met de raad. Het rapport kwam pas in maart naar buiten, terwijl het in december al in handen was van de wethouder.

Open dit artikel...

Lichaam gevonden in woning Zutphense binnenstad

Er is een lichaam gevonden in een woning in de Zutphense binnenstad maandagavond. De politie vermoedt dat het niet om een misdrijf gaat. Doordat er niemand bij het overlijden is geweest doen de forensische medewerkers van de politie onderzoek. Daaruit zal blijken of het om een misdrijf of een natuurlijke dood gaat. Het lichaam is gevonden aan de Sprongstraat in Zutphen. 

Open dit artikel...

Steeds meer onvrede in Facebookgroep 'Wie Goed Doet Goed Ontmoet'

Het herkenbare geluidje van Facebook klinkt. Je bent toegevoegd in de Facebookgroep 'Wie Goed Doet Goed Ontmoet'. Direct krijg je de regels virtuele onder je neus geschoven. Je mag niet aan vriendjespolitiek doen, je kan bij ongewenst gedrag uit de groep verwijderd worden en je moet je spullen aanbieden via het door de beheerders gemaakte protocol. In de Facebookgroep van de Zutphense stichting worden goede dingen gedaan, maar ook heerst er veel onvrede onder de leden. 

Open dit artikel...

Rundfunk, Victor Reinier, een stuk van Shakespeare en veel meer het komende seizoen in de Hanzehof

Kleurige retro kamerlampen versierden het podium van theater de Hanzehof in Zutphen. Directrice Mirjam van Tiel presenteerde dinsdagavond het nieuwe seizoen voor het theater. Grote namen en veel variatie zullen het Zutphense podium beklimmen. Het programma is erg afwisselend. De Nazi-grappen van Rundfunk en het werk van Shakespeare komen naar de stad. 

Open dit artikel...

Dit zijn de kandidaat-wethouders in Zutphen

De kandidaat wethouders voor de formerende partijen zijn Harry Matser (GroenLinks), Annelies de Jonge (PvdA), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD). De bekendmaking van de wethouderskandidaten volgt op het integriteitsonderzoek dat woensdag is afgerond. Daaruit blijkt dat er geen belemmeringen zijn om de kandidaten te benoemen. Raadsbreed was de wens om dit onderzoek te laten uitvoeren. Vrijdag 18 mei presenteren GroenLinks, PvdA, SP en VVD het coalitieakkoord en maandag 28 mei vindt het debat over het akkoord plaats en worden de wethouders geïnstalleerd. 

Open dit artikel...

Twintiger in het college: "Dat is voor Zutphen uniek"

Een twintiger komt aan het roer te staan in de gemeente Zutphen. Mathijs ten Broeke (28) komt in het lijstje met 'jonge wethouders in Zutphen' te staan. Het is lang geleden dat een twintiger op een wethoudersstoel plofte. De andere wethouders zijn 40, 43 en 56 jaar oud. Dat betekent dat er ruim tien jaar zit tussen Ten Broeke en de 40-jarige Annelies de Jonge. "Voor Zutphense begrippen is dat wel erg uniek. Ik ben veruit de jongste en de enige twintiger sinds tijden", vertelt Ten Broeke trots. 

Open dit artikel...

Wordt 't Spul(t) de vereniging van het jaar?

Op een evenement in de Zutphense binnenstad of in het station tijdens het EK vrouwenvoetbal... dweilorkest 't Spul(t) kom je overal tegen. Het populaire dweilorkest is dit jaar genomineerd voor 'Vereniging van het Jaar' in de cultuursector. Ze staan zowel lokaal, provinciaal als landelijk bovenaan. Wij spraken met Linda Willems van 't Spul(t).

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Drugsafval gedumpt in buitengebied Brummen

In Brummen is woensdagnacht drugsafval gedumpt. Dit is gebeurd in het buitengebied van de gemeente. Volgens de politie is de veiligheid niet in gevaar.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Coalitieakkoord Zutphen klaar: focus op energie, wonen, werk en zorg

GroenLinks heeft vrijdagmiddag samen met coalitiepartijen SP, VVD en Pvda het coalitieakkoord gepresenteerd. In circa vijf weken is het akkoord samengesteld. De presentatie begon met een kleine terugblik. "Terugblikken naar 21 maart. GroenLinks werd de grootste partij van Zutphen" vertelde Liza Luesink, fractievoorzitter van GroenLinks. "We hebben onder hoge druk met elkaar aan tafel gezeten. Het is een spannende formatietijd geweest. Elke vergadering eindigde in de vraag of er nog vertrouwen was in de samenstelling. Die vraag werd elke keer met 'ja' beantwoord."

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.