Drugsafval gedumpt in buitengebied Brummen

  • Politie zoekt getuigen
  • 17 mei 2018 - 09:46
  • Laatste update: 17 mei 2018 - 12:22

BRUMMEN - In Brummen is woensdagnacht drugsafval gedumpt. Dit is gebeurd in het buitengebied van de gemeente. Volgens de politie is de veiligheid niet in gevaar.

Lees verder onder de video...

Omstreeks 03.30 uur werd het afval gedumpt op de Voorsterweg, het afval staat midden op de weg. De brandweer heeft vervolgens metingen gedaan. De politie doet vandaag meer onderzoek op de locatie. De hele Voorsterweg is afgesloten, waardoor verkeer moeilijk van en naar Brummen kan komen.

Veiligheid

Vooralsnog is er geen gevaar voor de veiligheid, stelt de politie. "Er is geen sprake van dampen of stof wat in de grond is gestroomd", vertelt politiewoordvoerder Frank de Valk.

Lees verder onder de foto...

De brandweer heeft kort nadat het afval gevonden is metingen gedaan, maar kon al snel weer gaan. De weg is wel afgesloten en toeschouwers worden op afstand gehouden.

'Het was weer raak'

In Gelderland is op meerdere plekken drugs gedumpt in dezelfde nacht. "Naast Brummen hebben we op nog twee locaties soortgelijke vaten aangetroffen, in Laag Soeren en in Elst." aldus De Valk. "Of het een met het ander te maken heeft is onderdeel van het onderzoek. Maar het was weer raak vannacht."

De politie hoopt dat er mensen zijn die iets gezien hebben. Deze kunnen zich melden via 0900-8844.


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.