Burgerbelang vroeg om input rondom omstreden kruispunt
Het kruispunt.

Burgerbelang vroeg om input rondom omstreden kruispunt

Burgerbelang Zutphen Warnsveld heeft woensdagavond een bijeenkomst gehouden over onveilige verkeerssituaties in Zutphen en Warnsveld. De aanleiding hiervoor was een motie die ingediend is op 12 februari over het veelbesproken kruispunt aan de Jan Vermeerstraat en de Gerard Doustraat. Op social media kwamen veel reacties op deze motie en werden meerdere andere situaties aangedragen. Dit resulteerde in een bijeenkomst met burgers uit de gemeente.

Er wordt al lange tijd gesproken over het kruispunt. Na geluiden van burgers in plaatselijke media diende Burgerbelang een motie in rondom de verkeerssituatie. Dat het onveilig is bleek eerder deze maand toen een 58-jarige man daar gewond raakte na een ongeluk. 

Meer kruispunten

Op deze avond is een eerste inventarisatie gemaakt van onveilige punten die leven onder de bevolking in Zutphen. Het al eerder genoemde kruispunt was er een maar ook kwamen de kruising bij de Spittaalstraat, de rotonde bij het Isendoorn in Warnsveld, Kruising Deventerweg van de Cappellenlaan naar voren. Een aantal is de gemeente mee bezig maar nog niet helemaal duidelijk hoe en wat. Verbazingwekkend dat op basis van een meeting door burgers er naar schatting 28.000 keer per jaar door mensen bij de Kruising Cappellenlaan en de Deventerweg in de richting van industrieterrein De Mars foutief in wordt gereden. 

Educatie

Dit geeft wel aan dat het gedrag bepalend is in het verkeer. Een aanwezige rijschoolhouder gaf aan dat in principe elke kruising veilig is maar dat het gedrag van de deelnemers bepaald of dit veilig gebeurt. Het blijkt dat niet altijd het gedrag aangepast wordt dus zullen er maatregelen moeten komen dat ze dit wel gaan doen. Middelen als handhaving, snelheidsbeperkende middelen of beter ingestelde stoplichten werden als middel aangedragen om dit te bereiken. Ook kwam educatie aan bod omdat volgens de partij in de periode van na de lagere school er niet of weinig aandacht is voor verkeer. Zeker met al het gebruik van telefoons en oordopjes tegenwoordig geen overbodige luxe, aldus deelnemers.

Lees verder onder de foto... 

Mathieu Jaspers beschrijft de verkeerssituatie.

Input

Burgerbelanger Mathieu Jaspers is te spreken over de avond: "Het was voor ons een geslaagde avond omdat we op een goede manier input kregen van de mensen uit Zutphen en Warnsveld. We hebben een inventarisatie gedaan en naar voorstellen gekeken die bij kunnen dragen aan oplossingen. Ook hebben we een voorlopige top drie waar we willen kijken op zo kort mogelijke termijn resultaat te gaan behalen."

De avond gaat in april of mei een vervolg krijgen.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.