Burgerbelang dient motie in over gevaarlijk kruispunt

Burgerbelang dient motie in over gevaarlijk kruispunt

De politieke partij Burgerbelang heeft een motie ingediend over het kruispunt Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat in Zutphen. Maandag zullen ze in de gemeenteraad vragen stellen over de situatie. 

"Na het weghalen van de stoplichten is de situatie er niet beter op geworden" leggen ze uit. Ze geven aan van een rijschoolhouder gehoord te hebben dat er echt veel te hard wordt gereden. Deze week kwam het kruispunt weer in het nieuws doordat omwonende klagen over de huidige situatie. 

Ongevallen

Door het aantal verkeersongelukken wordt het kruispunt in de volksmond bestempeld als het 'gevaarlijkste kruispunt van Zutphen'. Niet heel vreemd, want in de periode 2014 - 2016 zijn er tien ongevallen geweest, hierbij zijn twee slachtoffers gevallen. En dit zijn dan alleen nog de ongelukken die in het systeem staan, niet alle incidenten worden doorgegeven. 

Eerder hebben onder andere Bewust Zutphen Warnsveld en de Stadspartij zich al druk gemaakt om het kruispunt. Bert Jansen eerder deze week over het 'LET OP gevaarlijk kruispunt'-bord wat er staat:  "We vroegen zich af of het bord er staat om te omschrijven dat het punt gevaarlijk is, of dat het een juridisch lapmiddel is."

Verantwoordelijkheid

De motie van Burgerbelang zal maandag ingediend worden. "Burgerbelang hoopt dat het college haar verantwoordelijkheid pakt naar de inwoners en deze situatie op korte termijn daadwerkelijk gaat aanpakken."

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.