Een ongeluk op de Van der Capellenlaan.

BewustZW: 'Neem verkeersgevaarlijke situaties onder de loep'

ZUTPHEN - Als het aan Bewust Zutphen-Warnsveld ligt moet er snel wat gedaan worden aan alle onveilige verkeerssituaties in de gemeente. De partij gaat daarom maandagavond een motie indienen tijdens de gemeenteraad. 

De partij pleit voor een veilige oplossing voor alle onveilige situaties. Ze willen dat er gekeken wordt naar de verkeersgevaarlijke situaties, samen met inwoners en ondernemers. Op basis van deze inventarisatie wil de partij dat er een Handhavingsplan opgesteld wordt voor de komende jaren. Ze halen in de motie kruispunten aan die voor een gevaarlijke situatie zorgen en wegen waar te hard gereden wordt. 

Over deze punten spreekt de partij in de motie. Lees verder onder de kaart:

De motie van BewustZutphen-Warnsveld wordt maandagavond ingediend. Ze willen voor eind maart meer duidelijkheid hebben van het college. 

'Gevaarlijkste kruispunt'

Niet alleen BewustZW, maar ook Burgerbelang gaat maandagavond hun zorgen uiten over de verkeersveiligheid. Burgerbelang dient een motie in rondom de gevaren van het kruispunt Gerard Doustraat/Jan Vermeerstraat. Echter is hun motie dus gericht om 'maar' één gevaarlijk punt, en die van Bewust Zutphen-Warnsveld op meerdere. 

 

 

Lees ook: Burgerbelang dient motie in over gevaarlijk kruispunt


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.