"Wanneer een bordje aan moet geven dat het gevaarlijk is gaat er iets mis"
Het kruispunt.

"Wanneer een bordje aan moet geven dat het gevaarlijk is gaat er iets mis"

Het kruispunt van de Gerard Doustraat en de Van Heemstrastraat in Zutphen is één van de gevaarlijkste kruispunten van Zutphen. 

Michel woont in een appartementje dat uitkijkt op het kruispunt. "Als ik op mijn balkon zit of sta kijk ik op het kruispunt. Ik zie geregeld dat het bijna mis gaat, en soms zelfs mis" legt hij uit.

"Wanneer een bordje aan moet geven dat het gevaarlijk is gaat er iets mis"
Michel

Een geel bordje geeft aan dat het er inderdaad gevaarlijk is. "LET OP gevaarlijk kruispunt" luidt de tekst. "Wanneer een bordje aan moet geven dat het gevaarlijk is gaat er iets mis" geeft de Zutphenaar aan. "In Nederland zet je bij een afgrond ook geen bordje neer dat het gevaarlijk is, dan plaats je een vangrail" gebruikt hij als voorbeeld. 

Kinderen

De buren van Michel zijn het volledig met hem eens. "Dit is levensgevaarlijk, vooral voor kinderen. Wanneer zij leren fietsen leren zij hoe een stoplicht werkt. Als die er ineens niet is dan is dat wel erg raar" zegt zijn buurvrouw. 

"Je gaat toch niet bezuinigen op mensenlevens?"
Michel

In 2014 waren er nog verkeerslichten op het kruispunt. Om te bezuinigen is er gekozen om de verkeerslichten niet terug te hangen. De gemeente heeft dit eerst onderzocht voordat de keuze gemaakt werd. Michel snapt dat niet: "Je gaat toch niet bezuinigen op mensenlevens?"  

Op het kruispunt zijn in de periode 2014 - 2016 tien ongevallen geteld. Hierbij zijn 2 slachtoffers gevallen. Dat is een vrij hoog aantal. 

© LGLD
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.