Een spannende dag voor sympathisanten van de kinderboerderij

Een spannende dag voor sympathisanten van de kinderboerderij

Liefhebbers, medewerkers en andere sympathisanten van kinderboerderij de Schouw in Zutphen zullen maandagochtend wakker zijn geworden met een lichte spanning. De gemeenteraad gaat namelijk een besluit nemen over of ze de kinderboerderij gaan helpen. 

Als er geen financiële steun komt moeten de dieren en medewerkers hun koffer inpakken. Dan zal de kinderboerderij moeten sluiten. Tijdens de forumvergadering van 29 januari bleek al dat veel raadsleden willen dat de kinderboerderij een hart onder de riem gestoken wordt. 

Beslissing

Julie Otten voert al sinds het begin actie voor de kinderboerderij. Zij denkt dat het goed gaat komen: "Ik denk dat de gemeente een goede beslissing neemt omtrent de kinderboerderij. Dit zodat het voortbestaan nu en in de toekomst gegarandeerd is. Het is heel duidelijk dat de mensen uit Zutphen dit willen. Het lijkt me dan ook in hun belang te luisteren naar de inwoners."

In de ingediende motie staat dat er een duurzame oplossing met als doel het behoudt van de kinderboerderij moet komen. Of dit ook gaat gebeuren wordt tijdens de tweewekelijkse raadsvergadering besloten. De motie zal vast aangenomen worden, denkt Otten: "Dat hoop ik wel. Ik zou het vreemd vinden als dat niet gebeurd." 

Het besluit van het raad wordt maandagavond op deze nieuwswebsite gepubliceerd.  

Julie Otten en bestuurslid Piet de Graaff na de forumvergadering... 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.