Trek allen de portemonnee, crowdfunding opgezet voor Zutphense kinderboerderij

Trek allen de portemonnee, crowdfunding opgezet voor Zutphense kinderboerderij

Kinderboerderij De Schouw zal misschien einde dit jaar alle diertjes de deur moeten wijzen. Er moet namelijk structureel geld bijkomen, anders halen ze het einde van het jaar niet. Maar, de burger wil dit niet laten gebeuren en trekt de portemonnee. 

Een donatie doen kan hier

Na aanleiding van de berichtgeving over de kinderboerderij heeft Julie Otten een crowdfunding opgezet. "Ik opende mijn Facebook pagina en werd totaal verrast door het nieuws over de kinderboerderij in Zutphen. Het mag niet zo zijn dat dit geweldige uitje zal verdwijnen. De kinderboerderij waarvan elke kind geniet. Ongeacht de financiële situatie van de ouders. Waar elk kind kan spelen, ontdekken en leren. Dit mag niet gebeuren" legt ze uit. 

Politieke aandacht

Piet de Graaf, bestuurslid, is blij met de aandacht: "Wij zijn natuurlijk heel blij met dit soort initiatieven vanuit de Zutphense gemeenschap! Het blijkt wel dat de kinderboerderij leeft in Zutphen. De politiek moet wakker geschud worden. Een relatief groot deel van Zutphen leeft onder de armoedegrens, en dan geven ze geld uit aan onzindingen. Kijk maar eens hoeveel ze in de Kaardebol hebbben gestopt. We moeten met z'n allen de minder draagkrachtigen helpen" zegt het bestuurslid van de kinderboerderij."

Elke cent is er één

Hij vervolgd: "Iedere cent die we krijgen is er één. We willen ook geen geld over de balk smijten. Jaren terug moest er nieuwe kleding komen. Als dat nodig is moet het, maar er hoeft geen logo op te staan, want dat kost geld. We kunnen pas geld uitgeven als we het hebben. Ik hoop ook dat er mensen tussenzitten die in ons bestuur willen plaatsnemen om te helpen bij dit soort acties. Want die mensen hebben we ook hard nodig."

Motie

De PvdA Zutphen-Warnsveld dient op maandag 15 januari een motie in om de kinderboerderij De Schouw in Zutphen te behouden. "Naast een recreatieve functie heeft De Schouw vooral ook een belangrijke educatieve functie en is het een belangrijke plek voor mensen met een beperking. De PvdA vindt het dan ook essentieel dat de kinderboerderij blijft bestaan. De kinderboerderij heeft de afgelopen jaren zelf al veel gedaan om de inkomsten te vergroten, zoals een samenwerking met ZoZijn en bijdragen van andere sponsoren maar dat blijkt niet voldoende te zijn. De PvdA verzoekt het College dan ook om samen met kinderboerderij De Schouw een duurzame oplossing te zoeken zodat ze ook in de toekomst kunnen blijven bestaan" aldus de partij. 

 

 

Lees ook: Hulp gezocht! Kinderboerderij De Schouw haalt mogelijk het eind van het jaar niet

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.