Kleuren voor de dieren, om de kinderboerderij te redden

  • Red de kinderboerderij
  • 11 januari 2018 - 21:22

ZUTPHEN - Het voortbestaan van kinderboerderij de Schouw is in gevaar. Daarom starten bezorgde Zutphenaren nu een kleurplatenactie voor het voortbestaan van de kinderboerderij.

Kinderen die willen dat de kinderboerderij blijft bestaan worden gevraagd een kleurplaat in te kleuren. Het doel is om zo veel mogelijk kleurplaten te verzamelen, om vervolgens de politiek op te roepen om het voortbestaan van de kinderboerderij te garanderen. Initatiefnemer Julie Otten: “Ik vind dat elk kind recht heeft op een leerzaam, actief en plezierig uitje, ongeacht of deze opgroeit in een arm of rijk gezin. Juist daarom moet een voorziening als de kinderboerderij kunnen rekenen op steun vanuit de gemeente. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.”

Downloaden en kleuren

Julie Otten gaat langs bij de basisscholen in Zutphen en de kleurplaat is hier te downloaden. De SP ondersteunt Julie Otten met haar actie. SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke: “We hebben in Zutphen met zijn allen veel mooie voorzieningen opgebouwd, maar veel van die voorzieningen komen in de problemen. Na de Hanzehof en het zwembad komt nu ook de kinderboerderij in de problemen. De oorzaak is dat politici de zeggenschap over die voorzieningen verkwanseld hebben. Zij dachten dat geprivatiseerde organisaties goedkoper waren en beter wisten wat goed voor Zutphen is, dan Zutphenaren zelf. Voor de zoveelste keer blijkt nu dat dit niet zo werkt.”

Geldnood

Na de privatisering van de kinderboerderij in 2013 slonken de reserves snel, omdat er structureel geld te kort kwam. Ten Broeke: “Om te voorkomen dat er straks geld betaald moet worden voor een bezoek aan de kinderboerderij of dat de kinderboerderij helemaal verdwijnt, moeten Zutphenaren de handen ineenslaan en eisen dat de politiek het voortbestaan van de kinderboerderij garandeert. Er moet een structurele oplossing komen. Daarom steunen wij Julie met haar acties.”

 

 

Lees ook: 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.