Hoe staat het nu met de zandweg in Leesten-Oost?
De buurtbewoners waren het zat en kwamen in actie.

Hoe staat het nu met de zandweg in Leesten-Oost?

Hoe is de situatie in Leesten-Oost? Zitten de bewoners van de Laan van de Highlanders daar nog steeds met een zandweg? Die vraag had de politieke partij ‘Bewust Zutphen-Warnsveld’ maandagavond in de gemeenteraad. 

“Laan van de Highlanders is nog steeds een gevaarlijk modderbad. Enkele maanden geleden kregen we de toezegging van de wethouder dat er voor 1 december bestrating en openbare verlichting komt” stelde Bert Jansen in de raadszaal. Hij vroegen zich af hoe de stand van zaken is, en of er 1 december 2017 of 1 december 2018 bedoelt wordt. 

"Volgens mijn informatie zijn we 14 dagen geleden begonnen met de werkzaamheden"
Coby Pennings

Verantwoordelijk wethouder Coby Pennings kon direct antwoord geven. “Volgens mijn informatie zijn we 14 dagen geleden begonnen met de werkzaamheden aan de laan. De heer van Til (Projectontwikkelaar, red.) heeft de aannemer uitgezocht. Er wordt aan gewerkt, en het is ook dit jaar.”

Ongemakken

De bewoners van de Laan van de Highlanders in de Zutphense wijk wonen al heel lang aan een weg van zand. “Daar hebben we een boel ongemakken van. Zoals een hele boel stof wat naar binnen waait. Zoals je ziet zijn er ook hoogteverschillen, we kunnen geen parkeerplaatsen maken. Geen oprit. We weten gewoon niet waar we aan toe zijn. We willen weten wanneer we wat kunnen verwachten. Is dat een maand? Een jaar? Twee jaar?” aldus een van de omwonende eerder. Toen deze kwestie in juni in een forumvergadering besproken werd kwamen de omwonende 'symbolisch' met mondkapjes op naar het Stadhuis. 

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.