Buurtbewoners Laan vd Highlanders Zutphen dupe van ruziënde gemeente
De buurt maakt samen een vuist tegen het gedoe.

Buurtbewoners Laan vd Highlanders Zutphen dupe van ruziënde gemeente

Projectontwikkelaar Evert-Jan van Til en de gemeente liggen in de clinch. Met als resultaat dat de Laan van de Highlanders in de Zutphense wijk Leesten-Oost al lange tijd een zandweg is. En hier zijn de buurtbewoners niet over te spreken. 


“Daar hebben we een boel ongemakken van. Zoals een hele boel stof wat naar binnen waait. Zoals je ziet zijn er ook hoogteverschillen, we kunnen geen parkeerplaatsen maken. Geen oprit. We weten gewoon niet waar we aan toe zijn. We willen weten wanneer we wat kunnen verwachten. Is dat een maand? Een jaar? Twee jaar?” aldus Jordi Helmink, die net in de wijk woont. 

Kastje naar de zanderige muur
De buurtbewoners worden van het kastje naar de muur gestuurd. Wanneer zij naar ontwikkelaar Evert-Jan van Til gaan krijgen ze te horen dat ze hun gal moeten spugen bij de gemeente. Al wijst de gemeente ze weer op hun buurt naar van Til.

Oplossing
Ellis Müller van de Zutphense SP vindt het kwalijke zaak dat burgers de dupe worden van het geruzie. De oplossing kan volgens haar makkelijk gevonden worden: “Dat de gemeente zegt dat gekonkel tussen de gemeente en de ontwikkelaar laten we ff voor wat het is. Daar komen we samen uit. En voor nu zorgen we dat er een weg komt. De juridische dingen komen later wel. Laat de bewoners nou niet de dupe worden van het geruzie tussen die twee partijen.” Wethouder Coby Pennings liet eerder weten er nog geen uitspraken over te doen, dit omdat ze in gesprek zijn over de kwestie. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.