Straat Leesten-Oost altijd nog onverhard door ruzie gemeente en ontwikkelaar; SP eist fatsoen
Foto ter illustratie. Niet de echte weg.

Straat Leesten-Oost altijd nog onverhard door ruzie gemeente en ontwikkelaar; SP eist fatsoen

Het geluid van mul zand onder je schoenen, je rijdt met je Four-wheel drive door een flinke kuil, en je hoort wat stenen tegen je auto aan ketsen. Nee je bent niet in Afrika, maar in een straat in Leesten-Oost. En dat kan niet langer zo vindt SP. 

Bewoners van de Laan van de Highlanders wonen aan een onverharde weg. Een weg met zand, stenen en kuilen. Volgens de partij moet daar snel verandering in komen. En ook de bewoners uiten hun zorgen. De nieuwe opgeleverde huizen staan er piekfijn bij. Alleen de straat is nog onverhard. Dit omdat de gemeente in conflict is met de ontwikkelaar van de woningen. 

Conflict
Er worden pogingen gedaan het conflict uit te praten: “Op verzoek van ’t Hummel (Het project, red.) en met onze volledige instemming is in januari de bemiddeling gestart tussen ’t Hummel en de gemeente onder leiding van een bemiddelaar van de provincie Gelderland. Voor ons als gemeente staat het belang van de bewoners voorop: De bemiddeling moet als resultaat krijgen, en beide partijen hebben daarmee ingestemd,  dat er een kwalitatief mooi en goed woonbuurtje ontstaat dat goed aansluit op de woningbouwontwikkeling er omheen en waar de nieuwe bewoners zorgeloos en plezierig kunnen wonen” vertelt een woordvoerder van de gemeente. 

"...daar mogen bewoners niet de dupe van worden"
Ellis Müller (SP)

Publiciteit 
De ontwikkelaar van het project, Evert-Jan van Til, heeft uitgebreid zijn verhaal gedaan over het conflict met de gemeente in een lokaal dagblad. Daar is de gemeente op hun beurt weer niet blij mee: “We zijn van mening dat zolang je met elkaar in gesprek bent, het wat ons betreft niet zuiver is om hierover naar buiten te treden. Daar mag iedereen anders over denken, maar dit is onze lijn. Ook over zaken die onder de rechter zijn worden evenmin uitspraken gedaan.” Van Til denkt hier anders over: “Ik ben van mening dat er door de gemeente bewust een verkeerd beeld wordt neergezet” zei hij in de forumvergadering. 

Hoe dan ook zijn de bewoners van de wijk de dupe het geruzie. Raadslid Ellis Müller is bij de bewoners langs geweest. "Heel vervelend dat er een conflict is tussen gemeente en de ontwikkelaar, maar daar mogen bewoners niet de dupe van worden. Het enige dat zij willen, is een stoep voor de deur en een verharde weg. Is dat teveel gevraagd” vertelt zij op de website van de partij. In de forumvergadering gaf een buurtbewoner aan bang te zijn voor de veiligheid: "De kinderen weten niet waar de straat begint en waar deze eindigt. Ze kunnen niet veilig op straat spelen."

Motie
Maandagavond heeft de SP de motie ingediend. Omdat de SP geen meerderheid met zich mee kreeg wordt het over vier weken besproken. "Onbegrijpelijk dat een simpel en concreet verzoek als dit, niet direct behandeld kon worden in de raad. Gelukkig blijken de bewoners van de Laan van de Highlanders strijdbaar en gaan zij de komende weken van zich laten horen. En daar helpen we graag aan mee” aldus Müller. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.