Aanval Andres Rodriguez: "Er is meer gebeurd"

Aanval Andres Rodriguez: "Er is meer gebeurd"

De Warnsveldse Andres Rodriguez wordt nog tot na het weekend in coma gehouden. Ondertussen verspreiden de verhalen zich door Zutphen over zijn mishandeling. Is er meer voorgevallen dan wij weten? Of is hij in de val gelokt? 

Herman

De redactie van LokaalGelderland kreeg naar aanleiding van het artikel over de tocht die voor Rodriguez werd georganiseerd zeventien tips binnen. De tipgevers, die uit veiligheidsredenen anoniem gehouden worden, noemen na uitgebreider gesproken te hebben allemaal dezelfde voornaam van de mogelijke dader. Ene Herman uit Warnsveld zou mensen aangestuurd hebben om het slachtoffer “in elkaar te timmeren” zo vertelt een tipgever. 

In een kroeg zou meer voorgevallen zijn. Andres Rodriguez zou een woordenwisseling hebben gehad met die Herman. Daar zijn klappen gevallen en toen is Rodriguez vertrokken. Was het voor hem afgesloten? En voor de dader nog niet? 

“Maatjes” 

De dader zou uit boosheid een paar van zijn “maatjes” afgestuurd hebben op de Warnsvelder. En vanaf daar is het verhaal bekend. Een zwarte auto stopte bij de Lidl aan de Breegraven in Warnsveld vorige week vrijdagnacht rond drie uur. Daar stapte de twee daders uit en opende de aanval op Rodriguez. Hij raakte bewusteloos en werd met zwaar hersenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Waar hij nu nog steeds in coma gehouden wordt. 

De familie van Rodriguez denkt dat hij in de val gelokt is. Dat vertelde ze aan De Stentor. Voor stiefvader Hans Burgers is het duidelijk: “Voor mij is het plaatje rond, maar de politie moet nog onderzoek verrichten.” Waar Burgers precies op doelt vertelt hij niet aan het dagblad. “Hij had vrijdag de hele dag met een maat klusjes gedaan. 's Avonds is hij nog wat gaan drinken. Daar heeft het een en ander plaatsgevonden.”

Raadsel

Waarom Rodriguez aangevallen is? Dat is voor bekenden een raadsel. “Hij had net zijn stukadoors-diploma op zak. Hij was klaar voor het nieuwe leven na school. En dan ligt hij daar nu in Zwolle. Ik heb geen fucking idee hoe dat kan” vertelt een bekende van de jongen, die niet bij naam genoemd wil worden. 

Nog geen dader

De politie heeft tips binnen gekregen en getuigen gehoord. Een dader hebben ze nog niet. Wie tips heeft wordt nadrukkelijk gevraagd dit te melden. Dit kan het onderzoek alleen maar versnellen. 

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.