Krappe tweehonderd mensen op de been voor tocht mishandelde Andres Rodriguez

Krappe tweehonderd mensen op de been voor tocht mishandelde Andres Rodriguez

'Je bent geen held, stop zinloos geweld' is op het spandoek te lezen. Om half acht vrijdagavond verzamelden zich een kleine 200 mensen in de Zutphense binnenstad om deel te nemen aan de stille tocht.  Een tocht welke gehouden werd ter steunbetuiging aan Andres Rodriguez uit Warnsveld, die nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Na een korte emotionele toespraak door een naaste van Andres, die onder andere een oproep deed aan getuigen om zich bij de politie te melden, kregen de deelnemers allen een roos uitgedeeld. Om acht uur vertrok de indrukwekkende stoet onder verkeersbegeleiding richting Warnsveld, naar plek waar het noodlot voor Andres toesloeg.

Uitgaansgeweld

Zutphen heeft de laatste tijd steeds meer te maken met uitgaansgeweld. Een reeks aan incidenten vonden dit jaar al eerder plaats. Na het zomerreces buigt de politiek zich over de kwestie. Op 21 september wordt er in de Burgerzaal onder leiding van burgemeester Annemiek Vermeulen een uitgebreid forum gewijd aan de veiligheid in de binnenstad. Zo zal er onder andere over het plaatsen van veiligheidscamera's worden gesproken.

 

 

Lees ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.