Zutphenaren: 'die stedenbanden zijn inderdaad ouderwets'

Zutphenaren: 'die stedenbanden zijn inderdaad ouderwets'

Zutphenaren staan achter de gemeente als het gaat om het beëindigen van de stedenbanden. Dat blijkt uit rondvraag van LokaalGelderland. 

De bewoners van de gemeenten vinden stedenbanden ouderwets. En zo denkt de gemeente er ook over. Ze willen geen ‘vriendjes’ meer zijn met Hostmar (Duitsland), Satu Mare (Roemenië), Shrewsbury (Verenigd Koninkrijk) en Villa Sandino (Nicaragua). Burgemeester Annemieke Vermeulen over het besluit: "Het is een mooi iets uit het verleden, maar de banden zijn ingeslapen. Ik ben van mening dat je er dan gewoon een punt achter moet zetten."

Ouderwets

Er kwamen veel reacties binnen op het nieuws. “Het is inderdaad ouderwets, en het kost veel geld”, meldt Roelof. “Wat gebeurt er met die steden dan qua vriendschap? Alleen maar formeel gedoe.” Antje is kritischer. “Het is leuk voor een foto voor in de media. Verder hebben we er niks aan.” 

Ook zijn er tegengeluiden. Zo wil Wil niet dat de vriendschap verbroken wordt. “Vriendschappen verbreek je niet. Mensen doen dat niet maar steden horen dat ook niet te doen.” Teun daarop: “Als je vrienden niet veel spreekt verbreek je langzaam de band. Of beter: het verwatert. Dat is nu ook gebeurd.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.