De Zutphense kermis begint: misschien wel de laatste in de binnenstad ooit

De Zutphense kermis begint: misschien wel de laatste in de binnenstad ooit

De Zutphense kermis begint woensdagmiddag. Nu is de grote vraag: is dit de laatste kermis in de Zutphense binnenstad ooit? 

De gemeente Zutphen is op zoek naar een andere plek voor de kermis. En daarmee is de kans groot dat dit de laatste editie in de binnenstad is. De reden voor het zoeken naar een andere locatie is dat er klachten gekomen zijn vanuit omwonenden en de horeca.

Liefhebbers van de kermis zijn absoluut niet te spreken over de verhuizing. Kermisexploitanten zijn bang dat ze geld mis gaan lopen. De SP is samen met een hand vol andere partijen van mening dat het verplaatsen alleen in overleg kan met alle betrokkenen. 

Last

Met name binnenstadbewoners en de horeca hebben last van de kermis. "Horeca heeft al te maken met de markten en de evenementen naast de kermis. Telkens moeten terrassen weg of hinderen kramen of attracties een goede exploitatie. Dus voor ondernemers is het goed denkbaar dat verplaatsing van de kermis beter is. Voor bewoners trouwens meestal ook." liet Gijs Peteroff, bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zutphen, eerder weten.

Een eerdere video over het onderwerp...

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.