SP en kermisexploitanten: 'kermis moet voorlopig in binnenstad blijven'
Kermisexploitant Ida Oostenenk.

SP en kermisexploitanten: 'kermis moet voorlopig in binnenstad blijven'

Als het aan de SP en de kermisexploitanten ligt blijft de kermis voorlopig in de Zutphense binnenstad. De SP vindt dat de kermis alleen verplaatst kan worden als er in overleg met alle betrokkenen een geschikt alternatief gevonden kan worden. De PvdA en D66 zijn mede-indienders van de motie.

Lees verder onder de video...

Vorige week kwam naar buiten dat de gemeente de kermis uit de binnenstad wil hebben. Volgens een gemeentewoordvoerder waren er al gesprekken over een alternatieve locatie. Tot op heden is daar nog niets over naar buiten gekomen. De motie wordt binnenkort in de gemeenteraad besproken.

Overlast

Met name binnenstadbewoners en de horeca hebben last van de kermis. "Horeca heeft al te maken met de markten en de evenementen naast de kermis. Telkens moeten terrassen weg of hinderen kramen of attracties een goede exploitatie. Dus voor ondernemers is het goed denkbaar dat verplaatsing van de kermis beter is. Voor bewoners trouwens meestal ook." liet Gijs Peteroff, bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zutphen, eerder weten.

Op sociale media kwam op de mededeling veel protest. Volgens velen hoort de kermis in de binnenstad. "De binnenstad bloed gewoon dood als we alle evenementen gaan verbannen" schreef iemand op Facebook. Echter werden ook alternatieve locaties genoemd. Bijvoorbeeld de Houtwal, de plek van het oude ziekenhuis of op het parkeerterrein van de Albert Heijn XL aan de Polsbroek.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.