"De Zutphense kermis is lelijk en geeft lawaai. Doe het weg"

"De Zutphense kermis is lelijk en geeft lawaai. Doe het weg"

De Zutphense kermis was een belangrijk onderwerp tijdens het Groot Zutphens Verkiezingsdebat donderdagavond. Binnenstadbewoners gaven aan dat de kermis snel uit het centrum moet verdwijnen. Maar hier was ook veel tegenstand tegen. 

Een bewoner: "De Zutphense kermis is lelijk en geeft lawaai. Doe het weg." Een andere: "Het kan prima ergens anders. Op een plek waar mensen het wel leuk vinden. Maar doe het niet midden in de stad." 

"Er wordt teveel georganiseerd in Zutphen"
Zutphenaar

Een man woont net in Zutphen. "Ik ben blij met al die activiteiten. Mijn angst is dat Zutphen leegstand krijgt doordat leegstand gegenereerd wordt. Ik ben bang dat de sfeer weggaat. Het moet geen donkere sobere stad worden." 

Een Zutphenaar, die ook net in Zutphen woont, reageert: "Er wordt teveel georganiseerd in Zutphen. Daar moet de gemeente mee oppassen. Ook is Nederland evenementen-moe." Het publiek mocht hierop reageren met een groene kaart (eens) of een rode kaart (oneens). Van de ruim honderd man in de zaal waren het daar maar een paar mee eens. 

Eerder peilde we de mening in de binnenstad. Lees verder onder de video... 

Weg of niet weg?

Tijdens dit debat kwamen GroenLinks, ChristenUnie, Burgerbelang, Stadpartij en Bewust Zutphen-Warnsveld aan het woord. GroenLinks, Burgerbelang en de Stadspartij vinden dat de kermis uit het centrum moet. BewustZW en ChristenUnie vinden dat deze moet blijven. 

Bert-Jansen van BewustZW: "Er moet een goede balans komen met elkaar. Onderzoek of het op een andere locatie kan is eerder al gestand." Hans Boersbroek, van de Stadspartij: "Als er echt mensen zijn die er last van hebben moeten we gaan kijken naar een andere locatie." 

Vanaf 2 uur en 03 minuten wordt er gesproken over de kermis: 

 

 

Bekijk ook:

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.