Ja hoor! Lokaal Belang is alweer een zetel kwijt
Lokaal Belang bloedt dood, vertelde Mame Douma eerder.

Ja hoor! Lokaal Belang is alweer een zetel kwijt

'Lokaal Belang heeft weer twee gezichten in de raad', kopte deze nieuwswebsite vrijdagochtend. En daar is snel verandering in gekomen. Theo Hofman is met zijn zetel vertrokken naar Fractie Mame. 

Nog maar net zit Hofman in de gemeenteraad. En nu doet hij al aan zetelroof. Donderdagavond werd hij beëdigd als raadslid voor Lokaal Belang, zaterdag heeft hij zich aangesloten bij Fractie Mame. Dat toont weer even aan dat Lokaal Belang echt aan het leegbloeden is. Het enige raadslid wat de partij vertegenwoordigd is Marius Mennink. "We zijn inderdaad langzaam de grootste aan het worden", reageert Mame Douma op de toevoeging aan zijn partij. 

Eenmansfractie

Lokaal Belang was na de verkiezingen dit jaar samen met de VVD de grootste partij. Maar al snel ging het mis. Fractievoorzitter Mame Douma gooide de handdoek ik de ring. Hij vertrok, en begon zijn eigen Fractie Mame. Begin deze maand lieten ook Eric Kleverwal en Aart van den Berg weten de fractie te verlaten. Kleverwal nam zijn zetel mee en vertrok ook naar Fractie Mame. Aart van den Berg liet zijn zetel bij de partij, waardoor Theo Hofman deze kreeg en alsnog naar de kant van Mame vertrok. 

Rug toe keren

Volgens Mame Douma is Theo Hofman om de zelfde reden als hem vertrokken. "Zowel Theo, Eric als ik waren niet te spreken over de Lokaal Belang cultuur. Daar hebben we dus allemaal, ieder voor zich, besloten de partij de rug toe te keren." 

"Ik wil nog wel even gezegd hebben dat we het eindelijk weer leuk hebben met elkaar. We kunnen lachen en hebben het gezellig met de partij. En dat voelt fijn", zegt een trotse Douma.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.