Opnieuw leegloop bij Lokaal Belang: twee raadsleden vertrekken

Opnieuw leegloop bij Lokaal Belang: twee raadsleden vertrekken

Het gaat niet bepaald goed bij de Brummense partij Lokaal Belang. Raadsleden Eric Kleverwal en Aart van den Berg hebben de fractie verlaten. Kleverwal stapt helemaal uit de partij.

Sinds de verkiezingen van dit jaar zijn er nu al drie raadsleden opgestapt bij de partij, waaronder de fractievoorzitter. "Dat is best een impact voor ons", reageert partijvoorzitter Franklin Blog daarop. 

Eric Kleverwal

Kleverwal is nog niet zo lang raadslid. Hij heeft kort geleden de zetel van Margriet Wartena overgenomen. Wartena is nu wethouder namens de partij. Blog is geschrokken van de keuze. "Dit is absoluut niet leuk. Maandagavond hebben we nog een heel gesprek gehad over de fractie. Heer Kleverwal zat er bij en heeft helemaal niks gezegd. Ik vind dit niet niks. Zo doe je dat niet. Het is absoluut niet netjes van hem." 

"Zo horen we niet met elkaar om te gaan"
Franklin Blog

Het raadslid uit Eerbeek heeft zijn vertrek aangekondigd via een mailtje. Hij stapt over naar Fractie Mame. Dit is de fractie van Mame Douma. Hij is onlangs als fractievoorzitter opgestapt bij Lokaal Belang. "Zo horen we niet met elkaar om te gaan", beklemtoont Blog.

Aart van den Berg

Van den Berg heeft zijn donderdag ontslag aangekondigd tegenover de burgemeester. Daar wist de partijvoorzitter overigens niks van, tot het telefoontje van deze nieuwswebsite. "Aart is ziek. Ik weet niet of hij met ziekteverlof is of hij gestopt is", reageert hij. 

"De burgemeester heeft de procedure gevolgd. En onder andere de raad geïnformeerd"
Woordvoerder gemeente

De woordvoerder van de gemeente Brummen geeft meer duidelijkheid. "Hij heeft inderdaad zijn ontslag aangekondigd. De burgemeester heeft de procedure gevolgd. En onder andere de raad geïnformeerd", legt de zegsman uit. Blog: "Als u dat zegt geloof ik dat. Dan is hij gestopt door persoonlijke omstandigheden. Dat is jammer, maar een hele legitieme reden." 

Coalitie

Lokaal Belang zit in de coalitie. Maar volgens de partijvoorzitter hebben deze voorvallen daar geen invloed op. "We zitten in de coalitie. Daar is vanochtend ook over gesproken. We zien geen grote problemen. Ik hoop dat we de rug recht houden en verder kunnen gaan. Maar leuk is het niet. Je probeert dingen op te bouwen, en dat lukt zo niet." 

Zowel Eric Kleverwal als Aart van den Berg waren niet bereikbaar voor commentaar.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.