Margriet Wartena.

Lokaal Belang wethouder baalt van gedoe binnen partij

REGIO - Ze is nog maar net wethouder, en nu gaat het binnen haar partij al gigantisch de verkeerde kant op. Twee zetels zijn weggegaan bij de partij, en één is vooralsnog leeg. Margriet Wartena baalt van de situatie binnen het Brummense Lokaal Belang, laat ze via een woordvoerder weten. 

In principe heeft Wartena, buiten het feit omdat ze aangesloten is bij Lokaal Belang, niet zo veel te vrezen. "Een wethouder is benoemd door de gemeenteraad en los hoe het vervolgens binnen fracties gaat, werkzaam is en kan blijven zolang zij gewoon het vertrouwen van de raad heeft", legt gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk uit. 

Betreuren

Toch vindt ze het allemaal niet prettig, meldt ze via haar zegsman. "Wethouder Margriet Wartena laat weten de ontstane situatie te betreuren. Lokaal Belang staat echter open voor overleg om te kijken op welke wijze problemen opgelost kunnen worden. Dit zal mogelijk nog tijd kosten."

"Wartena benadrukt dat er een stevig en ambitieus collegeakkoord is gesloten tussen vier partijen"
Woordvoerder

De woordvoerder gaat verder: "Wartena benadrukt dat er een stevig en ambitieus collegeakkoord is gesloten tussen vier partijen. Door de gemeenteraad is zij op donderdag 31 mei benoemd als wethouder om hier mede uitvoering aan te geven. Met veel enthousiasme wil ze hieraan invulling geven. Dit zoveel mogelijk in goed samenwerking met alle partijen in de Brummense gemeenteraad", vertelt van Dijk. 

Inhoudelijk

Verder kan en wil Wartena niks inhoudelijk vertellen over het gedoe binnen Lokaal Belang. "Gelet op haar positie als wethouder binnen het college vindt Wartena het niet op haar pad liggen om uitspraken te doen over ontwikkelingen binnen gemeenteraadsfractie, ook wat betreft de fractie van Lokaal Belang."

 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.