College wist van fusieproblemen woonbedrijf Ons Huis
Het loket van Ons Huis in Warnsveld.

College wist van fusieproblemen woonbedrijf Ons Huis

Het Zutphense college van burgemeester en wethouders wist van de problemen die de fusie tussen woningcoöperatie Woonbedrijf Warnsveld en Ons Huis zou veroorzaken. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen die de SP stelde. Het college snapt echter de reden van de problematiek.

Huurders werden begin dit jaar gecontronteerd met een wijziging in de administratie. Een groot deel van de voormalige huurders van Woonbedrijf Warnsveld betaalde de huur van hun huis of appartement achteraf. Dat terwijl het sinds een paar jaar verplicht is de huur vooraf te voldoen. Met de fusie wil Ons Huis de administratie op orde brengen en moeten de huurders een maand huur inhalen.

Jammer

Het college vind het jammer dat de huurders last hebben van de fusie. "Wij kunnen ons echter vinden in de argumenten van Ons Huis om de huur per de eerste van de maand te innen." Het Warnsveldse woonbedrijf vormde de uitzondering door bij sommige huurders de huur achteraf te innen. Gebruikelijk is dit om dit vooraf te doen.

"Het overgrote deel van de mensen had min of meer begrip voor de situatie"
burgemeester & wethouders

Eerder maakte het college de belofte aan de gemeenteraad maakte dat de huurders geen last zouden krijgen van de fusie. Die belofte zijn ze niet nagekomen, maar ze hebben er vertrouwen in dat het goedkomt. Vorige maand organiseerde Ons Huis een informatiebijeenkomst over de wijziging. "Het overgrote deel van de mensen had min of meer begrip voor de situatie. Ons Huis zal met álle voormalige WBW-huurders de komende tijd contact opnemen om individuele afspraken te maken." Het college wacht wel de uitkomst hiervan af.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.