SP krijgt cijfertjes over glijbaan en recreatiebad

  • Glijbaan
  • 12 februari 2018 - 22:44
  • Laatste update: 12 februari 2018 - 22:50

ZUTPHEN - Het college moet binnenkort alle cijfertjes op een rijtje zetten omtrent de glijbaan in het zwembad. De SP vroeg al eerder om de kosten op een rij te zetten, maar kreeg die nog niet. Via een met een grote meerderheid aangenomen motie moeten de cijfers nu op tafel komen.

"Hoe eenvoudig kan het zijn om gewoon antwoord te geven op deze vraag?"
Bert Jansen (BewustZW)

De SP'ers strijden al langer om een zwemglijbaan in Zutphen. Omdat de SP graag feiten willen in de discussie willenz ze eerst een onderzoek. "Wij zijn niet voor fact-free politics" zei Nils Müller in een voorbespreking. Maar daar ging het fel aan toe: "Ik vind het meer populisme wat jullie aan het bedrijven zijn" reageerde Rick Verschure van Burgerbelang.

Telefoontje

Bert Jansen van BewustZW sloot zich aan bij de motie van de SP. "Hoe eenvoudig kan het zijn om gewoon antwoord te geven op deze vraag? Het is te gek voor woorden hoe het zo kan lopen." Hij is ervan overtuigd dat de cijfers al bij de gemeente liggen: "Als je die ambtenaar nu opbelt, kan hij het waarschijnlijk zo vertellen."

Andere partijen, zoals de VVD en Fractie Pepers, willen liever eerst het onafhankelijke onderzoek naar het zwembad afwachten. Ook Martijn Siemes Burgerbelang vond de motie niet nodig: "We zijn het over veel dingen eens, zoals dat deze motie overbodig is. Het gaat om veel meer dan alleen de cijfertjes. We moeten de rest ook meenemen."

Met 15 stemmen voor en 10 stemmen tegen is de motie aangenomen.

 

 

Lees ook: 


Wil je ons steunen met een maandelijkse bijdrage?

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.