SP doet nóg een poging voor een glijbaan
SP-fractievoorzitter Mathijs ten Broeke.

SP doet nóg een poging voor een glijbaan

'Het zwembad is saai!', een uitspraak die meerdere Zutphenaren sinds de komst van het nieuwe zwembad de IJsselslag deden. Ook de SP vond dat, en wilde dat de gemeente het uitbouwen van het zwembad en het toevoegen van een glijbaan ging onderzoeken. Dat onderzoek werd tegengehouden door de gemeenteraad, maar nu probeert de SP het opnieuw.

Eerder wilde een meerderheid van de gemeenteraad eerst het externe onafhankelijke onderzoek naar de status van het zwembad afwachten. De presentatie daarover is inmiddels al uitgesteld naar later deze maand. Maar de SP wil niet teveel naar het verleden kijken, maar juist naar de toekomst. Eerder voerden ze ook al uitgebreid actie voor de glijbaan.

SP eerder met een actie. Lees verder onder de video...

Rumoerig verleden

Dat het bad wel wat 'verfrissing of vernieuwing' mag gebruiken is duidelijk. Door eerdere voorvallen in het zwembad gingen zowel medewerkers als bezoekers lopen. Ook gaat het financieel erg slecht met het zwembad. Volgens de SP is dat deels te wijden aan het ontbreken van recreatiemogelijkheden. Bezoekersaantallen zouden ook tegenvallen.

Eind vorig jaar besloot de gemeente het zwembadbestuur en de zwembadmanager aan de kant te zetten. Sindsdien zit er een interimbestuur die alles weer op orde moet brengen. Als het aan de SP ligt moeten die ook dealen met een uitbouw en een glijbaan.

Eerder kwamen SP'ers de raad in met zwembandjes. Lees verder onder de video...

Ze willen dat de kosten daarvan onderzocht worden en voor 12 maart gepresenteerd worden. Maandag 12 februari vergadert de gemeenteraad over de ingediende motie.

 

 

Bekijk ook: alle berichtgeving over zwembad de IJsselslag 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.